Hirdetés

1000 nites 8K monitort villantott a Sharp



|

A profiknak szánt monitort mindent tud, és egy kicsit még annál is többet.

Hirdetés

Nem a Sharp 8K monitora az első a piacon, de a gyártó mérnökei olyan extrákkal vértezték fel az új panelt, amitől minden grafikusnak és vágónak kifut a nyál a szája szélén.

A 8M-B32C1 névre keresztelt szörnyeteg az első, ami támogatja az 1000 nites fényerőt, és ezzel a legtöbb HDR módot, beleértve a HLG és a PQ szabványokat is.

Hirdetés

A 31,5 hüvelykes képátlóval rendelkező, minden bizonnyal IPS/IGZO LCD panel 7680X4360 pixeles felbontással, 800 nites átlagos fényerővel (ez HDR módban 1000-ig felkúszik), 1300:1-es kontrasztaránnyal, 60Hz-es képfrissítéssel és 9 ms-es GtG válaszidővel rendelkezik. A HDR 10 és Dolby Vision támogatást nem említik a hivatalos bejelentésben.

Mivel egy munkaállomásokhoz szánt hardverről van szó, a Sharp 8M-B32C1 gyakorlatilag az összes színteret képes megjeleníteni a maga 1,07 milliárd színével. Természetesen gyári kalibrációval érkezik, így a BT.2020 színtér 85%-át fedi le, de ha valaki ezzel nem elégedett, természetesen tovább kalibrálhatja a panelt kedve szerint. Egy HDMI 2.1-es kábellel 8K60-as képet tudunk megjeleníteni, de található rajta 4 hagyományos HDMI port, amivel ugyanezt a teljesítményt nyerhetjük ki, egy DisplayPort 1.2 és egy HDMI 1.4 is. 

A monitor valamikor júniusban kerül majd a boltok polcaira, és bár a gyártó egyelőre nem közölte az árat, azt tudjuk, hogy havonta durván 150 ilyen panel gördül majd le a gyártósorról, így minden bizonnyal egy kisebb vagyont kell majd leszurkolni érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.