Hirdetés

120 Hz-es kijelzővel és 8 GB RAM-mal támad a Razer Phone



|

Dupla hátlapi kamera, sztereó előlapi hangszóró és egyéb remek tulajdonságok jellemzik a Razer gamereknek szánt okostelefonját.

Hirdetés

A Razer menetrend szerint mutatta be az első okostelefonját, amely több szempontból is igyekszik kitűnni a jelenlegi zászlóshajók mezőnyéből. 

Hirdetés

Papíron igazából már csak az árát nézve is nagy előnyben van a november 17-én érkező készülék, ugyanis 700 dollárért lehet majd kapni (a pontos európai ár még hiányzik), ami jóval kevesebb, mint az utóbbi időben trendet jelentő 1000. A Razernek persze előbb bizonyítania kell a gyakorlatban, elvégre ez az első ilyen terméke a gyártónak. 

A Razer Phone mindent tud, amit egy idei csúcskészüléknek kell. Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkával dolgozik, amit 64 GB UFS tárhely egészít ki, és van microSD-foglalat is. Adott az előlapi sztereó hangszórópár (Dolby Atmos-plecsni is van) és a dupla hátlapi kamera is. 

Sajnos jackcsatlakozó nincs, de az USB-C-s adapter egy 24 bites DAC-et rejt. 

Maga a kijelző 5,72 hüvelykes, és kitartott a 16:9-es képarány mellett, 2560 x 1440-es felbontással. A panelt a Sharp gyártja, az IGZO kijelző 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik. Bár nem ez az első 120 Hz-es mobil a piacon, nagy változást hozhat a jövőre nézve, és teljesen sima animációkat és lejátszást garantál (elvileg nem csak a játékokban vehető majd észre, hanem még böngészés, görgetés közben is). 

A Razer nem sajnálta a memóriát, 8 GB jutott a készülékbe. Az akkumulátora 4000 mAh-s, ami a cég szerint 7 órás üzemidőt jelent a Hearthstone-ban, és 12,5 órát filmezés, 63 órát zenehallgatás közben. A Qualcomm Qucik Charge 4+ támogatása pedig azt jelenti, hogy nulláról 85 százalékra 1 óra alatt feltölt a mobil. 

Az előlapi kamera 8 megapixeles, a két hátlapi 12 megapixeles. Az egyik telefotós lencse, a másik széles látószögű, f.1/7-es rekeszértékkel. 

A Razer olyan extrákkal igyekezett érdekesebbé tenni a készülékét, amelyek talán a jövőt jelenthetik a következő-generációs gaming terén. A gyártó ráadásul már együtt dolgozik a fejlesztőkkel azon, hogy a mobilos játékok jobban kihasználják a kijelző adta lehetőségeket. A dizájn pedig bár erősen emlékeztet a Nextbit Robinra, és nem trendi, legalább van mibe kapaszkodni a széleken a játék közben. Vízbe viszont nem szabad ejteni, a vízálló külső mellett a vezeték nélküli töltés is hiányzik az eszközből. 

A készülék az ujjlenyomat-olvasót a bekapcsológombba rejtette, gyárilag Nougat rendszerrel jön - de jövőre Oreóra frissül. Közel gyári Android-felületet kapott, illetve a Nova Launcher egy speciális kiadását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.