Hirdetés

15 év kellett hozzá, de egy modder végre megcsinálta a hordozható GameCube-ot



|

Ugyan csak némi turpissággal, de valóság lett a Nintendo-rajongók régi vágyából.

Hirdetés

Az internet népét nem csak az utóbbi években kezdték foglalkoztatni a gyártók közelgő újdonságai, a szűnni nem akaró pletykaözön pedig időről időre kitermel néhány olyan koncepciót, melyekre évek múltán is emlékszünk. Ilyen volt például 2011-ben a holografikus billentyűzettel elképzelt iPhone 5, annál is régebben pedig a hordozható Nintendo GameCube, melynek állítólagos fotója kb. 15 éve turnézta körbe az online teret. A látvány egy ügyes modder agyába is beleégett, aki most elkészítette a kamukonzol kiköpött mását.

A GameCube-rajongó GingerOfOz a Twitteren prezentálta a nagy művet, amely az állítása szerint a hatodik generációs platform teljes könyvtárát képes futtatni. A mutatványban azonban van egy komoly csavar is: a gép nem a GameCube eredeti hardverét, és még csak nem is PC-s emulációt használ, hanem egy Nintendo Wii rejlik a burkolata alatt.  A 2006-ban piacra dobott konzol ugyanis visszafelé kompatibilitással debütált, s mivel jóval energiatakarékosabb az utódjánál, a modder inkább ezt választotta.

Hirdetés

A végeredmény pedig magért beszél, hiszen a sosemvolt konzol épp úgy fest, mint a híres fotón. Az egyetlen komoly hiányossága, hogy a lemezolvasója nem működik, mert az optikai meghajtóval túlságosan meghízott volna a készülékház. Cserébe viszont került rá egy pusztán díszként szolgáló rés, ahová becsúsztathatjuk a Super Mario Sunshine, vagy a Metal Gear Solid: The Twin Snakes korongját.

A GameCube-ot egyébként 2001 és 2007 között forgalmazták, és a Nintendo gyengébben sikerült próbálkozásai közé sorolhatjuk, mivel a 21,74 milliós eladásával nemcsak a világ legsikeresebb konzoljának számító PlayStation 2-vel szemben maradt alul, de a több mint 24 millió példányban értékesített Xboxot sem sikerült befognia.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.