Hirdetés

2024-ben három operációs rendszer támogatását is leállítja a Steam



|

A Microsoft már nem támogatja ezeket az operációs rendszereket, és hamarosan a Steam is végleg búcsút int nekik.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy már 13 éves is elmúlt a Windows 7, még mindig meglepően sok PC-n tanyázik ez a verzió. Igaz, ezen nincs is mit csodálkozni annak ismeretében, hogy az utána következett Windows 8, és Windows 8.1 sem volt igazán népszerű, most azonban végképp eljött az ideje, hogy elengedjük a kezét a Windows 7-nek, na meg a legközelebbi utódjainak.

A PC-s játékosok első számú platformja, a Steam 2024. január 1-jén megszünteti a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1 támogatását.

Hirdetés

A hivatalos támogatói oldalon a döntést azzal indokolják, hogy a Steam sok helyen a Google Chrome-ot alkalmazza, hogy megjelenítsen bizonyos felületeket, a fejlesztő azonban már jó ideje leállította az érintett operációs rendszerek támogatását, így a Valve sem vállalja ezt tovább. 2024. január elsejétől a Steam olyan biztonsági frissítéseket fog igényelni, amiket csak a Windows 10 és a Windows 11 kap meg.

Miközben ez minden bizonnyal okoz majd némi fejfájást néhány játékosnak, 13 évvel a Windows 7 megjelenése után már tényleg nem elvárható, hogy továbbra is támogassa ezeket a platformokat a Valve. Igazából még így is tovább kitartottak, mint a Microsoft, ami már magában becsülendő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.