Hirdetés

3,8 GHz-en ketyeghet az 1500 eurós Ryzen Threadripper 2990X



|

A 3DMark adatbázisában is felbukkant a 32-magos HEDT-processzor.

Hirdetés

Mostanra biztosra vehető, hogy az AMD a 32-magos, HEDT-fronton megjelenő új zászlóshajójának a Ryzen Threadripper 2990X nevet adja. Az új processzor nemrég felbukkant egy német online kereskedő oldalán, valamivel magasabb, mint 1500 eurós vételár mellett. 

Hirdetés

Természetesen mindez igen érdekes következményeket vonhat majd maga után, főleg az Intel Core X szériás HEDT-processzorait tekintve. 

Tum Apisak eközben sikeresen készített egy képernyőképet, amely alapján a Ryzen Threadripper 2990X már felbukkant a 3DMark adatbázisában. A képernyőkép alapján a nominális órajel 3 GHz-en alakulhat, míg boost mellett az érték 3,8 GHz-re emelkedik. 

Az XFR 2.0-nak hála az órajel ennél fentebb is mehet, ráadásul teljesen automatikusan - feltéve, hogy a hűtési rendszer ezt megengedi. Az adatbázisba olyan illető vette fel a CPU-t, aki egy prototípusként bevetett alaplapon tesztelte azt. Az AMD várhatóan az idei harmadik negyedévben, a 12 nm-es Zen+ architektúrára építve dobja majd piacra a második-generációs Ryzen Threadripper HEDT-processzorokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.