Hirdetés

43 colos monitorszörny játékosoknak az Asustól



|

Igazi multiplatformos mindenest ismerhetünk meg az XG43UQ személyében, ami a 4K-felbontás rajongóinak kedvez.

Hirdetés

Azon hardcore játékosok igényeit a legnehezebb kielégíteni, akik nem csak a program kinézetére és futási sebességére érzékenyek, hanem szüntelen keresik az újabbnál-újabb élményeket. Mindegy a platform, mindegy az eszköz maga, csak a játék és a vele szerzett adrenalin löketek számítanak. Nekik készülnek azok a monitorok, amik a szoba központi szórakoztató elemeként minden játékplatformot képesek kiszolgálni.

Az Asus is felfedezte ezt a célcsoportot, és az átlagon felüli méretkategóriában versenyző típusaival megpróbálja kiszolgálni a speciális igényeket. Egyrészt nem árt, ha fizikailag is óriási a kijelző, másrészt támogasson minden olyan, a vizuális hatást fokozó technológiát, amire egy hagyományos lapostévé nem képes. Egyszerre lesznek kiszolgálva a konzolos és a PC-s felhasználók, sőt, az okostelefonos gamerek is becsatlakozhatnak a megfelelő adapterek segítségével.

Hirdetés

A ROG Strix XG43UQ minden porcikájáról érezni, hogy az aktuális játékos trendeknek próbál megfelelni. A 43 colos, VA-típusú panel natív 4K-felbontást (3840×2160 képpont) kapott, amihez 144 Hz képfrissítési frekvencia és 1 ms-os késleltetési idő tartozik. Nemcsak a panel sebessége, hanem a színhűsége is rendben van, a 125%-os sRGB mellé 90%-os DCI-P3 színtérlefedettség társul. A kontrasztarány 4000:1 értéken tetőzik, míg a maximális fényerő 1000 cd/m2 a DisplayHDR 1000 tanúsítványhoz igazodva.

Stabil állvány magasságállítás nélkül, a méret miatt csak a dönthetőség maradt.

A FreeSync Premium Pro tudással felvértezett újdonság csatlakozókínálata parádés, a két darab HDMI 2.1 port mellett ugyanennyi HDMI 2.0-t is kapunk, ráadásul a PC-s konfigurációknál érdekes DisplayPort 1.4-es csatolófelület támogatja a Display Stream Compression eljárást, amivel ezen összeköttetésen is megvalósulhat a 4K@144 Hz megjelenítés a képminőség romlása (pl. színmélység csökkenése) nélkül.

A monitor testébe két 10 W-os hangszórót szereltek, ami jól jöhet, ha épp nincs a közelben egyéb hangkeltő.

Mindezekért elég borsos árat kér az Asus, az XG43UQ jelenleg valahol az 1800 eurós végfelhasználói ár környékén vásárolható meg, ami a hazai megjelenésre megközelítheti a 800 000 Ft-os szintet. Ez pedig masszív összeg, amiért cserébe TV-s fronton már az OLED készülékek közül válogathatunk; nagyobb képátlóval, Nvidia G-Sync támogatással, és erős HDR-megjelenítéssel. Ettől függetlenül érdemes kivárni a hazai megjelenést, ami május-június időszakra eshet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.