Hirdetés

4K, 144 Hz, HDR és G-Sync? Egyelőre ne várj ilyesmit!



|

Úgy tűnik, idén sem az Acer, sem pedig az ASUS sem dobja piacra a címben szereplő tulajdonságokkal rendelkező csúcsmonitorát.

Hirdetés

Bármennyire is jól mutatna az asztalunkon, a játékra kihegyezett számítógépünkre kötve egy olyan monitor, amely 4K-s felbontást, 144 Hz-es képfrissítést, HDR-t és G-Sync technológiát kínál egyszerre, a várakozások ellenére két gyártónál már biztos, hogy kimarad idén a csúcskategóriás megjelenítő.

Hirdetés

Az Acer a múlt héten jelentette be, hogy a 4K-s, HDR-es Predator X27 gamermonitoraának megjelenése 2018 első negyedévére csúszik. A jelek szerint nem az Acernél vannak gondok, ugyanis az ASUS ROG Swift PG27UQ szinte ugyanilyen monitor, és ugyancsak 2018-ra csúszott a megjelenése. 

Mindkettő az NVIDIA referenciadizájnjára épít, ami még a 2017-es Computexen mutatkozott be. A monitorok az AU Optonics M270QAN02.2 AHVA paneljén alapulnak. A LED-es háttérvilágítás 384 zónával működik, amelyek egyenként sötétednek vagy világosodnak, vagyis a kontraszt adott a valódi HDR-hez. 

Egyelőre kizárólag az Acer és az ASUS mutatott az NVIDIA tervére épülő monitort. Figyelembe véve, hogy egyik gyártó sem árulta el a csúszás okát, illetve egyik sem kicsi vagy kezdő cég, biztosak lehetünk benne, hogy a gond az NVIDIA referenciamegoldásával van, esetleg a panellel.

Szóval karácsonyra még nem kell bankot rabolni - mert az persze nagyjából egyértelmű, hogy amikor végre megjelennek a szemkápráztató csodák, nem épp egy TN paneles irodai kijelző árszintjén kerülnek a boltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.