Hirdetés

7400 MHz-en pörögnek az XPG DDR5-ös memóriái



|

A tuningra szánt modulokból akár 12600 MHz-et is ki lehet majd hajtani.

Hirdetés

Februárban számoltunk be róla, hogy végső stúdiumba ért a DDR5-ös memóriák fejlesztése, az elmúlt hetekben pedig már meg is kezdődött a tömeggyártás, hogy az év második felében debütáló új platformokat ki tudják szolgálni. Az elmúlt napokban több gyártó is bemutatta a saját megoldásait, jelenleg az XPG moduljai viszik a prímet.

Az Adata gaming divíziója 2021 harmadik negyedévében dobja majd piacra a modulokat, amik első ránézésre nagyon hasonlítanak az előző generációs Spectrix kitekhez, a hűtőbordák alatt viszont egy egészen újszerű belső lapul.

Hirdetés

A gyártó által közölt információk alapján a 8, 16 és 32 GB-s modulok órajele 6000-7400 MHz között lesz, az új technológiának köszönhetően pedig a korábbi 1,2V helyett 1,1V-on üzemelnek majd.

Természetesen az XPG már most bemutatta a modul hagyományos változata mellett az RGB kiadást is, hiszen szivárványos LED-ek nélkül nem élet az élet. 

Kíváncsian várjuk, milyen teljesítményre lesz képes a többi gyártó, például a G.Skill, akik hagyományosan egy lépéssel a konkurencia előtt járnak, illetve mekkora ugrást jelentenek majd ezek a gyakorlatban a DDR4-es modulokhoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.