Hirdetés

A 240 Hz-es OLED gamer monitorok offenzíváját hozza a CES 2023



|

Az LG, az Asus és a Corsair is megvillantja a magas képfrissítésű OLED-újdonságait a januári rendezvényen.

Hirdetés

Már csak napokra vagyunk a január 5. és 8. között, Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Showtól, ahol a tech világ szereplői egymás sarkát taposva igyekeznek majd megmutatni nekünk a 2023-as évre tartogatott újdonságaikat.

A CES-re készülve a gyártók egy része szokás szerint jó előre belengeti, hogy miért lesz érdemes figyelemmel kísérnünk a prezentációjukat, az eddig nyilvánosságra került információk alapján pedig dörzsölhetik a tenyerüket azok, akik magas képfrissítéssel bíró OLED-monitorra vágynak.

A Las Vegas-i rendezvényen ugyanis a Corsair, az LG és az ASUS is 240 Hz-es OLED-megjelenítőket villant majd, amely elsősorban a kompetitív, belső nézetes lövöldözős játékok kedvelőinek jó ír, hiszen ebben a műfajban sok múlik a sebességen.

Hirdetés

Ami a Corsairt illeti, a kaliforniai gyártó az 1999 dolláros, 45 hüvelykes Xeneon Flexet viszi el a CES-re. A Nvidia G-Sync és az AMD Freesync Premium-kompatibilis OLED-monitor különlegessége, hogy szabadon választhatunk a lapos vagy a 800R-es görbületű hajlított üzemmód között. A terméket a 2022-es gamescomon láthattuk először, de a gyártás azóta sem kezdődött el, így a mostani show nagy dobása talán épp a megjelenési dátum bejelentése lesz.

Az LG két OLED-újdonsággal fog támadni: a 45 hüvelykes ultra-wide OLED és a 27 hüvelykes OLED UltraGear monitorokkal, amelyek 1699 és 999 dollárért már előrendelhetők a cég amerikai webshopjában. Mindkét variáns 240 Hz-es képfrissítéssel, 1440p-s felbontással és 0,03 ms-os késleltetéssel bír, a paneljeiket pedig más gyártók is alkalmazzák majd.

A partnerek között van az ASUS, amely a várakozások szerint két 27 hüvelykes OLED-készüléket is elvisz a CES 2023-ra, melyek közül az egyik Endgame néven fut, és 1440p-s felbontást kínál. A cég játékosokat célzó almárkája, a ROG (Republic of Gamers) egy kedvcsinálót is megosztott a termékhez:


Végezetül pedig biztosra vehetjük, hogy a Dough nevű gyártó sem marad ki a buliból, akik a Spectrum néven futó, 649 dollárért előrendelhető (a bolti ár 1099 dollár lesz) OLED-monitorral támadják a piacot. A megjelenítő szintén az LG 27 hüvelykes paneljére épül, ami itt fényes borítást kap (ez mélyebb feketéket és élénkebb színeket jelent), a tervek szerint pedig júliusban kezdődhet a megrendelések teljesítése.

A CES-es szereplők alapján tehát 2023 a 240 Hz-es OLED-monitorok offenzíváját hozza, azt viszont érdemes észben tartani, hogy fényerőben egyelőre nem szabad sokat várnunk ezektől a csodáktól: a Corsair Xeneon Flex mindössze 150 nitet tud, az UltraGear panelek esetében pedig 200 nites átlagos értéket ígér az LG.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.