Hirdetés

A bányászok álma lehet az NVIDIA TITAN V



|

Az Ethereum bányászatára 82 MH/s-os érték mellett képes a Volta-alapú GPU.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy az NVIDIA TITAN V az eddigi legerősebb grafikus kártya a fogyasztói piacon, és már-már túlzás a gamerek számára. Persze mindenkiben ott motoszkált a kérdés: mennyire jó a bányászathoz? 

Hirdetés

A válasz sokakat érdekelt, és elsősorban a teljesítmény és a fogyasztás arányára kíváncsiak, nem pedig az ár-érték arányra. A kriptovaluták árfolyamának változása ugyanis azt jelzi, hogy a méregdrága videokártyába való befektetés hamar megtérülhet. 

A HotHardware csapata ezért úgy döntött, megnézi, hogyan bányászik az NVIDIA TITAN V Ethereumot. A Volta-alapú grafikus vezérlő alapbeállítások mellett 69 MH/s-os bányászatra volt képes, de az érték 82 MH/s-ra emelkedett, amikor egy kis tuninghoz folyamodtak. 

Az értéket stabilan tudták tartani a Claymore Miner 10.2-es verziójában - ez pedig dupla akkora teljesítményt jelent, mint amire egy Radeon RX Vega 64 vagy egy TITAN Xp képes. 

A fogyasztással ezúttal nem foglalkoztak a tesztben, de a TITAN Xp-hez mérten ez elvileg nem sokkal lehet magasabb (hála többek között a 12 nm-es gyártástechnológiának és a HBM2 memóriának). 

Vajon elkapkodják majd a bányászok az összes TITAN V-t, még 2999 dollárért is? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.