Hirdetés

A bányászokat kevésbé, a gamereket jobban érdeklik a videokártyák



|

A Jon Peddie Research adatai szerint éves szinten 3,4 százalékkal emelkedett a leszállított GPU-k száma.

Hirdetés

A Jon Peddie Research kiadta az idei első negyedéves jelentését, ami a PC-s GPU-k eladásaira vonatkozik. Az adatok alapján a bányászok egyre kevésbé befolyásolják a videokártyák piacát. A leszállított GPU-k száma éves szinten 3,4 százalékkal emelkedett. Ugyanilyen összehasonlításban az asztali grafikus vezérlőkből 14 százalékkal többet, a laptopokba valókból 3 százalékkal kevesebbet szállítottak le. 

Hirdetés

Az AMD képes volt növelni a piaci részesedését, amit az új termékek mellett a bányászatnak is köszönhet. Az NVIDIA stagnált, az Intel rontott. A bányászoknak több mint 3 millió kártyát adtak el tavaly, 776 millió dollár értékben. Ebben a negyedévben újabb 1,7 millió került hozzájuk. 

Az elemzők szerint azok a bányászok, akik videokártyát akartak, mostanra megvették, a piac felnőtt. A gamerek ennek hála növekvő készleteknek és csökkenő vételáraknak örülhetnek, és a szakemberek szerint számíthatunk is a vásárlóerejükre, ami kompenzálja majd a szokásos második negyedéves pangást. A kínai és a tajvani gyártók ugyanakkor történelmi visszaesésekre készülnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.