Hirdetés

A fejlesztők már láthatták a meglepően erős Nintendo Switch 2-t



|

Nagyon úgy tűnik, hogy néhány szerencsés már találkozhatott a Nintendo következő generációs konzoljával.

Hirdetés

Márciusban lesz 7 éve, hogy a Nintendo piacra dobta a Switch hibrid konzolt, ám hiába várta a közönség, a cég azóta sem mutatott be erősebb variánst belőle. Az utóbbi időben azonban ismét lendületet kapott a következő generációról szóló találgatás, miután egy jelentés azt állította, hogy egyes stúdiók már a Switch 2 fejlesztői példányait is megkapták.

Azóta pedig kiderült, hogy a Nintendo titkokban a nyár végén rendezett gamescom 2023 expón is bemutatta az új konzolt, legalábbis ha hihetünk az erősen egybevágó híreszteléseknek.

Hirdetés

Elsőként az Eurogamer forrásai állították, hogy a japánok egy zártkörű Switch 2 demót tartottak a németországi rendezvényen, kizárólag fejlesztők részvételével. Nem sokkal később pedig a saját értesülésekre hivatkozó Video Games Chronicle is megerősítette a sztorit, néhány részletet is elárulva a szupertitkos prezentációról.

A Nintendo állítólag az első generációs Switch egyik nyitócímét, a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot mutatta be a meghívottaknak, amely a Switch 2 hardverén nagyobb felbontásban és magasabb képkockasebességgel kelt életre. Arról nem esett szó, hogy a közönség is kap-e egy ilyen next-gen kiadást a díjak hadát besöprő játékból, mivel ez csupán egy tech demó volt.

Ami viszont még érdekesebb, hogy a kiválasztott közönség állítólag a The Matrix Awakenst is láthatta az új Switchen. Ez az ingyenes játék eredetileg 2021 decemberében vált elérhetővé, és arra szolgált, hogy az új Unreal Engine 5 motor képességeit prezentálja a PlayStation 5 és az Xbox Series-konzolokon. A csak néhány percnyi gameplayt tartalmazó demó kifejezetten hardverigényesnek mondható, ami arra utal, hogy a Switch 2 sem lesz híján a kraftnak.

A VGC beszámolója alapján a Nintendo új konzolja az Nvidia-féle DLSS felskálázást használta, hogy megbirkózzon a The Matrix Awakensszel, vagyis a gép támogatni fogja ezt a technológiát is. Annak kapcsán viszont sajnos a színfalak mögött lezajlott gamescomos bemutató sem hozott új infót, hogy mikor várható a következő generációs Switch leleplezése, így maradnak a pletykák, amelyek alapján a 2024-es rajt tűnik a legvalószínűbbnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.