Hirdetés

A GeForce Now is kivonul az orosz piacról



|

A helyi partner kénytelen lelőni az Nvidia felhős játékstreaming-szolgáltatását.

Hirdetés

Ukrajna tavaly februári lerohanása óta több száz nyugati vállalat igazodott az agresszor Oroszország ellen meghozott büntetőszankciókhoz, és nagy mértékben korlátozta vagy teljesen beszüntette a helyi tevékenységét, köztük például az Apple-lel, a Metával és az Nvidiával.

Habár az utóbbi hivatalosan már tavaly októberben elhagyta az orosz piacot, a GeForce Now játékstreaming-szolgáltatás egy helyi partneren, a GFN.RU-n keresztül továbbra is elérhető maradt, ám a jelek szerint csak eddig tartott a dolog.

Hirdetés

A cég ugyanis nemrég közleményben tudatta, hogy szeptember 1-jétől nem fogad több regisztrációt, október elsején pedig a szervereket is lekapcsolja. Aki a határidőn túl is érvényes GeForce Now előfizetéssel bír, annak a GFN.RU legkésőbb október 15-ig automatikusan, tehát külön igénylés benyújtása nélkül visszatéríti a pénzét.

A partner már 2019 óta dolgozott együtt az Nvidiával, amely világszerte hasonló együttműködések alapján működteti a GeForce Now szolgáltatást, köztük a koreai LG U +-szal és a japán Softbankkel. Az orosz fél indoklása szerint a "jelenlegi körülmények között" már nem tudják abban a minőségben biztosítani a streamelt játékokat, ahogy azt a felhasználók megszokták és elvárták.

Magyarán a helyi GeForce Now is a háború és az azt követő gazdasági szankciók áldozata lett, miközben a részben ukrán önkéntesekkel működtetett Leave Russia nyilvántartása szerint még mindig több mint 1400 olyan nyugati és nemzetközi vállalat van, amelyek a történtek ellenére sem vonultak ki Oroszországból.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.