Hirdetés

A GeForce RTX 4060 Ti 16 GB lassabbnak tűnik, mint a 8 GB-os kiadás



|

Varázslat Nvidia-módra: drágább videokártya több memóriával, ami rosszabb, mint az alap kiadás.

Hirdetés

A GeForce RTX 4060 Ti májusi megjelenésekor sokan csalódottan vették tudomásul, hogy az előzetes pletykákat beigazolva az Nvidia valóban csak 8 GB memóriát pakolt a középkategóriás kártyába, ami manapság már nem számít különösen izmosnak.

A gyártó reakciója erre az volt, hogy július 18-án piacra dobta a hardver 16 GB memóriával szerelt változatát, ez azonban a jelek szerint csak arra jó, hogy több pénzt égessenek el vele a vásárlók.

Hirdetés

Az alap RTX 4060 Ti-nál 100 dollárral drágább, vagyis 499 dolláros hardver ugyanis siralmas eredményt hozott az MSI nemrég lezajlott nyilvános benchmark-tesztjén. Az erről szóló videót időközben törölték, de az alábbi képernyőfotó megőrizte nekünk, hogy a 16 GB-os videokártya (RTX 4060 Ti Gaming X Slim 16G)  a játékok többségében még a 8 GB-os kiadás fps-számait sem tudja elérni.

A Cyberpunk 2077 például az RTX 4060 8 GB-on átlagosan 91,4 képkockán futott másodpercenként, míg a 16 GB-os "nagytesó" csak 90,56-ig jutott. Hasonló különbség mutatkozott az F1 2023-ban, a Rainbow 6: Siege-ben és a Fortnite-ban is. Az egyetlen cím, ahol a drágább modell le tudta előzni az alap kiadást, az CS:GO, amelyben az RTX 4060 16 GB 445 fps-t produkált, szemben a 8 GB-os kártya 419 fps-ével.

Az már az RTX 4060 Ti megjelenése előtt kiszivárgott, hogy az extra memóriával szerelt típust eladni hivatott gyártópartnerek cseppet sem lelkesednek az új ajánlatért, amely árban túl közel van a 600 dolláros RTX 4070-hez, a teljesítményben viszont meg sem közelíti azt. A fenti számok persze még ennek fényében is meglepőek, de az Nvidia valószínűleg nem aggódja túl a dolgot, a zöld csapat ugyanis a kezdetek óta azzal győzködi a vásárlókat, hogy elegendő az RTX 4060 Ti alap kiadásában található 8 GB memória.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.