Hirdetés

A jövő processzorait már a mesterséges intelligencia tervezi majd



|

Az AMD-nél egyre jobban bevonják az MI-t a hardverdizájnba.

Hirdetés

Más nagy gyártókhoz hasonlóan az AMD-nél is egyre aktívabban keresik a módját, hogy a hardvereik tervezéséhez és optimalizálásához a mesterséges intelligencia segítségét vegyék igénybe. Lisa Su, a pirosak első embere szerint egyértelmű, hogy mivel a chipek exponenciális ütemben válnak egyre kompexebbé, az MI-alapú megoldások dominálják majd ezt a szegmenst.

Lisa Su ezt a napokban megrendezett Mesterséges Intelligencia Világkonferencián mondta Sanghajban. A vezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a hardverdizájnok javítása érdekében nagy hangsúlyt kell fektetni az interdiszciplináris kollaborációkra is, hiszen csak így tudja majd hardver és szoftver a legtöbbet kihozni egymásból. 

Hirdetés

Az AMD-nél egyébként már a félvezetők tervezésénél, tesztelésénél és verifikációjánál is bevetik az MI-t, a chipdizájnban pedig a generatív megoldásokkal próbálkoznak. A mesterséges intelligencia képes folyamatosan iterálni, a gyűjtött információk alapján pedig sokkal gyorsabb egy optimális elrendezést elérni, ami javítja a teljesítményt és a hatékonyságot, a verifikációs folyamatok során pedig hamarabb észreveszi a bugokat, ezáltal a tesztelés is lerövidíthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.