Hirdetés

A következő-generációs Xbox fejlettebb lesz, mint a PlayStation 5



|

Egyre jobban kezd felpörögni a konzolháború: belsős források szerint a Microsoft következő konzolja odacsap a PlayStation 5-nek.

Hirdetés

Ainsley Bowden a Seasoned Gaming szerkesztője, és a napokban arról számolt be, hogy fontos dolgot erősítettek meg a különösen megbízható belsős informátorai a Microsofttól. A belsős források állítólag leszögezték, hogy az Anaconda kódnév alatt készülő új Microsoft Xbox One csúcskonzol fejlettebb lesz, mint a Sony PlayStation 5. 

Hirdetés

A Microsoft már korábban is utalt rá, hogy az eddigi legerősebb konzolt akarja megépíteni, és bár a Sony mostanában felkavarta az állóvizet a kikotyogott PS5-specifikációkkal, a Microsoftnak ez csak olaj volt a tűzre. 

A Sony nemrég megerősítette ugyanis, hogy a PlayStation 5 valóban 7 nm-es, 8-magos AMD APU-val és Navi-alapú GPU-val érkezik. A valós idejű ray tracing és akár a 8K-s felbontás is támogatott lesz. Viszont a mostani információk szerint a következő Xbox még ezen is túltesz: ugyan pontos hardveres specifikációkat még senki sem közölt, a források szerint nem kizárt, hogy a PS5-höz hasonló architektúra mellett magasabb órajelekre, több magra, több és gyorsabb RAM-ra és VRAM-ra számíthatunk.

A nyers teljesítmény persze nem minden, elvégre hiába az Xbox One X-et tartják a jelenlegi mezőny legerősebbjének, a Sony mégis vezet a Microsoft előtt a konzolos eladásokban. Egy januári statisztika alapján a Sony 91,6 millió PS4-et szállított le, a Microsoft valamivel 40 millió fölött áll saját konzolgenerációjával. Másrészt pedig továbbra is ott a kérdés, hogy valóban a "doboz-alapú" játékkonzoloké lesz-e a jövő, hiszen a Nintendo nagyot gurított a hordozható-hibrid Switch kiadásával, a Google pedig egy eddig nem látott streaming megoldás, a Stadia bevezetésével borítaná fel teljesen a piacot.

A Microsoft egyébként szintén célozgatott már rá, hogy a következő generációs konzolja nem csak doboz lesz, hanem egy platformokon túlmutató élmény, ami telefonoktól az okostévékig mindent mindennel összeköt. De akkor vajon mi lesz a most kiszivárgott új Xbox szerepe az egészben? Megannyi kérdés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.