Hirdetés

A Lenovo új gamer mobil leleplezésével indítja 2022-t



|

Két ventilátorral hűti magát a január elején bemutatkozó Lenovo Legio Y90.

Hirdetés

Néhány éve még csak egy-egy fecske próbálkozott ebben a specifikus szegmensben, ám idén már komoly versenyhelyzet alakult ki a gamer mobiltelefonok piacán. Az elsők között beszálló Asus aktuális modelljei egyik legkomolyabb kihívóját pedig a Lenovo szállította a Legion Phone Duel 2 képében.

Úgy tűnik, a gyártó továbbra is az élen szeretne járni ezen a területen, ugyanis hamarosan egy újabb, kifejezetten játékosoknak szánt modellt lepleznek le. Rögtön újév napján, 2022. január 1-jén tartja a Lenovo a Legion Y90 névre keresztelt telefon bemutatóját, aminek kapcsán az egyik legfontosabb újítást talán a hűtés hatékonyságában lesz érdemes keresni.

Hirdetés

A mobil ugyanis két ventilátor segítségével fogja majd elvezetni a processzorokban játék közben keletkező hőt, egy dolgozó által megosztott képernyőkép szerint húsz percnyi videojátékozás hatására 122 fps mellett 38,9 fokra melegedett a készülék, ami attól kifejezetten távol áll, hogy égesse a jövőbeli játékosok kezét.

Ezen felül csak néhány specifikáció derült ki kínai források jóvoltából a Lenovo Legion Y90-ről, többek között például az, hogy egy 6,92 hüvelykes, HDR-kompatibilis AMOLED kijelzőt kap, ami 144 Hz-es képfrissítéssel és 720 Hz-es érintési mintavételezéssel működik majd. Ezek az adatok egyébként teljes mértékben megegyeznek a tavalyi Legion Phone Duel 2 specifikációival, így az újdonságokat valószínűleg nem a megjelenítőben lesz érdemes keresni.

Akik egyébként kicsit komolyabban szeretnék venni a játékot útközben, azoknak egy hordozható konzollal is készül a Lenovo.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.