Hirdetés

A Microsoft beelőzheti a Sony-t a következő konzolgeneráció kiadásával



|

Egy friss pletyka szerint jóval előbb jöhet az új Xbox-generáció, mint gondoltuk.

Hirdetés

A Microsoft és a Sony anno hét év után dobták piacra az Xbox One-t és a PlayStation 4-et váltó jelenlegi konzolokat, az Xbox Series S|X-t és a PlayStation 5-öt, ami alapvetően arra enged következtetni, hogy 2027-2028 környékéig nem történik újabb generációváltás, eltekintve a félidős frissítésnek szánt, a szivárgások alapján jövőre befutó PS5 Prótól.

Most viszont felröppent egy pletyka, mely szerint a Microsoft ezúttal nem a Sonyval szinkronban fog mozdulni, hanem jelentősen beelőzi a japánokat a generációváltással, így próbálva némi előnyre szert tenni.

A napokban ugyanis a RedGamingTech YouTube-csatorna és az ismert videojátékos leakernek számító Jeff Grubb is arra vonatkozó értesüléseket szerzett, hogy a Microsoft már 2026-ban piacra dobhatja a következő Xboxot.

Hirdetés

Ez ugyan egy PlayStation 5 Pro-szerű erősebb, de még az S|X generációhoz tartozó hardver is lehet, ám ehhez kissé késeinek tűnik az időzítés, így akár generációváltást is jelenthet.

Az Activision-Blizzard megvásárlása kapcsán nyilvánosságra került céges dokumentumok korábban arról árulkodtak, hogy a redmondiak 2028 ősze előtt nem számolnak az új Xbox-szal, ám ez még nem zárja ki a tervek módosítását. Ráadásul nem is ez lenne az első alkalom, hogy a Microsoft előzi a Sonyt, hiszen anno a vállalat történetének legsikeresebb konzolja, az Xbox 360 is egy évvel a rivális PlayStation 3 előtt került boltokba.

A RedGamingTech csatorna úgy spekulál, hogy amennyiben a 2026-os rajtról szóló pletyka igaz, az "Xbox Next" egy AMD Zen 5-alapú processzort és RDNA 5-ös GPU-t használhat, felhős és gépi tanulás-alapú funkciókkal. Hogy aztán ebből valóra válik-e bármi is, azt majd az idő dönti el, mindenesetre érdekes az elképzelés, hogy a következő generációs konzolok már nem ugyanabban az évben lépnek színre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.