Hirdetés

A Microsoft is érzi, hogy a PC-konzolokat támogatnia kell - így teszi őket jobbá



|

Kompakt módot kap az Xbox alkalmazás felhasználói felülete.

Hirdetés

Az elmúlt évek történései alaposan felbolygatták a világ rendjét. Amikor a döntéshozók úgy döntöttek két egymást követő évben is, hogy hónapokat kell otthon töltenünk a világjárvány miatt, sokan kényszerültek arra, hogy lakásukból végezzék a munkájukat, illetve folytassák a tanulmányaikat. Amellett, hogy a számítógépek piaca kiugró számokat produkált két évig, volt még néhány további ágazat, amely nagyot szakított a lezárásokon: például a streaming szolgáltatók és a videojáték-kiadók valamint az ehhez kapcsolódó eszközök készítői.

Tömegek vásároltak ebben az időszakban a PC-k mellett különböző játékkonzolokat is, nagy sikert ért el például a Steam Deck. Ez és társai most abban a figyelmes gesztusban részesültek, hogy a Microsoft az új Xbox alkalmazásba  egy úgynevezett kompakt módot épített be.

A gyártónak az a célja az újítással, hogy javítsa az alkalmazás felhasználói élményét az olyan Windows-alapú hordozható masinákon, mint például az ASUS ROG Ally- és a Lenovo Legion Go. Ez az új elrendezés a bal oldalsávot ikonokra zsugorítja, így a játékosok több helyet kapnak a tartalmak böngészéséhez. Tulajdonképpen csak egy apró figyelmesség ez, és nem egy korszakalkotó újdonság, de így is sokat javíthatnak a felhasználói élményen.

Hirdetés

A Xbox alkalmazás a Microsoft összes játékos tartalmának központja a Windowsban, itt lehet megvásárolni a PC-s játékokat és hozzáférni a Game Pass-hoz. A kezdőképernyő bal oldalán található egy oldalsáv, ami megmutatja, hogy mivel játszottál legutóbb, és megnyitva egy kattintásra kerülsz a  Game Passhoz és az Xbox áruházhoz. A kompakt mód használatával továbbra is elérhető marad a többi funkció is, az egyetlen különbség, hogy eltűnnek az egyes ikonok funkcióját megjelenítő kis névtáblák.

A Microsoft megerősítette, hogy az Asusszal és más készülékgyártókkal való együttműködés értelmében a kompakt mód alapértelmezés szerint bekapcsolva lesz a partnerek által forgalmazott PC-konzolokon. Alternatív megoldásként a kompakt módot az Xbox alkalmazás bal felső részén található profilképre kattintva lehet engedélyezni. A kompakt mód minden Windows 11-es eszközön elérhető lesz, beleértve az asztali számítógépeket és a laptopokat is.

Összességében mindez nem egy nagy horderejű dolog, de tovább erősíti azt az irányvonalat, hogy a Microsoft odafigyel a kézi PC-s játékosokra is. Lehet, hogy egyszer egy teljes értékű felhasználói felületet is biztosít a számukra, és nem kell apró képernyőn bénázni a Windows 11 kezelésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.