Hirdetés

A Microsoft ismét megerősítette a legapróbb Xbox érkezését



|

Az új eszköz szélesre tárhatja az Xbox Cloud Gaming kapuit.

Hirdetés

Néhány hete írtuk meg, hogy az Xbox Everywhere kezdeményezés keretében a Microsoft már egy éven belül piacra dobhat egy Google Chromecasthez vagy Amazon Fire TV-hez hasonló eszközt, amely egy tetszőleges tévébe dugva teszi lehetővé az Xbox Cloud Gaming felhős játékainak futtatását, kifejezetten olcsó alternatívát kínálva a hagyományos konzolokkal szemben.

A redmondiak még tavaly júniusban jelentették be, hogy a natív okostévés alkalmazás mellett egy ilyen sticket is fejlesztenek, a Keystone kódnevű kütyüt pedig nemrég egy fájlban is sikerült kiszúrni.  

Hirdetés

A Windows Central úgy döntött, hogy egyenesen a Microsofthoz fordul az ügyben, a vállalat pedig megerősítette, hogy továbbra is dolgoznak a projekten:

"Az Xbox Cloud Gamingre vonatkozó elképzelésünk megingathatatlan, a célunk, hogy az emberek a kívánt játékokkal játszhassanak a kívánt eszközökön, bárhol, ahol csak akarnak. Amint azt tavaly bejelentettük, egy Keystone kódnevű játékstreaming-eszközön dolgozunk, amely bármelyik tévéhez vagy monitorhoz csatlakoztatható, anélkül, hogy konzolra lenne szükség.

Mint minden technikai utazás részeként, folyamatosan értékeljük erőfeszítéseinket, felülvizsgáljuk a tanulságokat, és biztosítjuk, hogy értéket teremtsünk az ügyfeleink számára. Ezért úgy döntöttünk, hogy elfordulunk a Keystone jelenlegi iterációjától. A tanulságokat felhasználva erőfeszítéseinket egy új megközelítésre összpontosítjuk, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben világszerte több játékos számára biztosítsuk az Xbox Cloud Gaminget."

A Microsoft nyilatkozata tehát egyszerre jó és rossz hír is, hiszen megerősítette a Keystone-projektet, egyúttal viszont az is kiderül belőle, hogy a fejlesztés valamiféle zsákutcába jutott, és most egy új vonalon halad tovább. A lényeg persze, hogy a redmondiak kitartanak az elképzelés mellett, ami a felhős technológia fejlődését elnézve valóban jó döntésnek bizonyulhat.

A nyilatkozat mindenesetre erősen kérdésessé teszi a bevezetőben említett, egy éven belüli piaci rajtra vonatkozó jelentést, a hírt megszellőztető VentureBeat szerint viszont a tévés alkalmazás is a következő 12 hónap során érkezik, első körben a Samsung készülékeire. A Microsoft egyébként június 12-én tartja a nagy videojátékos bemutatóját, így legközelebb ekkor tudhatunk meg többet az Xbox Cloud Gaminggel kapcsolatos tervekről.  

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.