Hirdetés

A Microsoft kiszivárogtathatta az új PlayStation-kézikonzol árát



|

Újabb izgalmas részletre deríthetett fényt a Microsoft és az amerikai versenyhatóság pereskedése.

Hirdetés

Egy jelentés még áprilisban jósolta meg, hogy a Sony előállhat egy új kézikonzollal, májusban pedig maga a vállalat is megerősítette a pletykát a "Project Q" néven emlegetett eszköz hivatalos beharangozásával. A közelgő újdonság lényegében egy PlayStation 5-ös DualSense kontroller és egy 1080p-s kijelző szerelemgyermeke lesz, amelyen kizárólag a konzolról streamelt játékokat gyűrhetünk majd.

A Sony ezen kívül sajnos csak annyit árult el a gépről, hogy még az idén piacra fogja dobni, illetve van egy pletykánk arról, hogy nem lesz túl acélos az üzemideje. Most viszont kiderülhetett a gép ára is, legalábbis hozzávetőlegesen.

Hirdetés

Az Axios videojátékokért felelős újságírója, Stephen Totilo ugyanis a Microsoft és az Egyesült Államok versenyhivatala (FTC) között folyó felvásárlási per (ebben az FTC meg szeretné akadályozni, hogy a redmondiak bekebelezzék a PlayStationre is szállító Activision Blizzard kiadót) dokumentációjában kiszúrt egy mondatot, mely szerint a Sony várhatóan 300 dollár alatti árcédulával fogja kiadni "a PlayStation 5 handheld verzióját".

Hazai valutára lefordítva ez 0 és 100 ezer forint közötti összeget jelenthet, legalábbis adók nélkül. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy már maga a PlayStation 5-ös DualSense kontroller is 70 dollárba kerül, a legvalószínűbb, hogy a FullHD kijelzőt és egyéb alkatrészeket is tartalmazó Project Q valahol 200 és 300 dollár között landol.

A bírósági dokumentumból sajnos nem derül ki, hogy a Microsoft honnan szerezte az árra vonatkozó értesülését, az eljárás viszont már korábban is rávilágított néhány kulisszatitokra az egymással rivalizáló vállalatok kapcsán. Így derült ki például, hogy már javában zajlik a munka a következő generációs Xboxon, és hogy a Sony valójában nem ijedhetett meg annyira az Activision felvásárlásának lehetőségétől, mint azt a nyilvánosságnak mutatta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.