Hirdetés

A Microsoft kiszivárogtathatta, milyen erős lesz a Nintendo Switch 2



|

Ezúttal a Nintendo következő generációs konzoljáról árulkodott a Microsoft és az FTC pereskedése.

Hirdetés

Teljes gőzzel zajlik a Microsoft és az Egyesült Államok versenyhivatalának szerepét ellátó FTC (Federal Trade Commission) közötti per, melynek tétje, hogy a redmondi óriás felvásárolhatja-e az Activision Blizzard játékkiadó-fejlesztőt.

A meghallgatási szakaszban járó ügy természetéből adódóan rengeteg céges levelezés kerül a bíróság elé, amelyek időről-időre elkotyognak néhány kulisszatitkot is. Így derült fény nemrég a PlayStation hordozható kézikonzoljának lehetséges árára, most pedig a következő generációs Nintendo Switch került terítékre.

A NotebookCheck beszámolója szerint a 2017 óta kapható Switch utódjára egy e-mail utal, amelyet az Activision pénzügyi igazgatója, Armin Zerza írt a Nintendónak. A CFO ebben arról beszélt a japán vállalatnak, hogy az Activision Blizzard "képes lesz valami meggyőzőt alkotni" a következő generációs Switch-re, mivel az "közelebbi összehangolást" képvisel a 8. generációs otthoni konzolokkal.

Hirdetés

Ez pedig a PlayStation 4-et és az Xbox One-t jelenti, amelyek a 1,3 és 1,84 TFLOPS-os teljesítményükkel jócskán felülmúlják a handheld állapotban 0,3932, dokkolva pedig 0,5 TFLOPS-t tudó jelenlegi Switchet. Magyarán, ha az Activision pénzügyi fejesének jók voltak az értesülései, a következő Switch az előző generációs konzolok teljesítményéhez állhat közel, hasonlóan a tavaly megjelent Steam Deckhez (1,6 TFLOPS).

Ez sokak számára csalódás lehet, az eddigi pletykák ugyanis arról szóltak, hogy a második generációs Switch az Nvidia Tegra T239 chipre épül majd, amely 4 TFLOPS-t préselhet ki magából. Fontos azonban leszögezni, hogy a "Switch 2"-t hardverét illetően semmilyen hivatalosan megerősített információnk sincs, a Nintendo egyelőre teljes mellszélességgel kitart a több mint 6 éve piacra dobott Switch mellett, amihez nemrég jelentettek be egy sor új játékot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.