Hirdetés

A PlayStationre is megérkezett a biztonságosabb, jelszómentes bejelentkezés



|

Mostantól a Sony konzoljain is megszabadulhatsz a jelszavaktól.

Hirdetés

Habár ennek híre sajnos még közel sem mindenkihez jutott el, a jelszavak bizony nem éppen a legbiztonságosabb módjai a bejelentkezésnek, hiszen nincsenek feltörhetetlen kódok, és még a kétlépcsős azonosításhoz használt üzeneteket sem lehetetlen elcsaklizni. Erre nyújt megoldást a legnagyobb technológiai cégek összefogásával megszületett Passkeys szabvány, amely biometrikus ellenőrzéssel helyettesíti a hagyományos jelszavakat, így nemcsak biztonságosabbá, de kényelmesebbé is téve a bejelentkezési folyamatot.

A jó hír, hogy mostantól a PlayStation 4 és a PlayStation 5 felhasználók is élvezhetik a WebAuth protokollon alapuló megoldást, az iOS-es (iOS 16+) és androidos (Android 9+) mobiljukon található arc- vagy ujjlenyomat-azonosításra, illetve számítógépeken a Windows Hello-kompatibilis biometrikus érzékelőkre hagyatkozva a bejelentkezés során.

Hirdetés

Ahogy a funkciónak szentelt magyar nyelvű tájékoztató is írja, az idehaza hozzáférési kulcs néven bevezetett Passkeys nagyban csökkenti a hagyományos jelszóalapú rendszerekkel kapcsolatos sebezhetőségeket: nem lehet kitalálni vagy újra felhasználni, a PlayStation Network-fiókhoz van kötve, és csak az adott felhasználó férhet hozzá.

A hozzáférési kulcs aktiválását a PlayStation Network fiókunk biztonsági szakaszában végezhetjük el, amit a fent linkelt weboldalon közvetlenül is megtehetünk, illetve a Sony egy részletes, képernyőfotókkal illusztrált útmutatóval is szolgál a folyamathoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.