Hirdetés

A régebbi tévékből is játékkonzolt csinál a Samsung



|

Hamarosan a korábban kiadott modellek is megkapják a tavaly rajtolt Gaming Hub legjobb funkcióját.

Hirdetés

A Samsung még tavaly leplezte le a Gaming Hub szolgáltatást, amely egy teljesen új videojátékos felülettel ruházta fel a kompatibilis 2022-es, majd a 2023-as okostévéket is. A megoldás egyetlen helyen teszi elérhetővé a legnépszerűbb felhős játékstreaming-alkalmazásokat, köztük például az Xbox Cloud Gaminggel, az Nvidia GeForce Now-val és az Amazon Lunával, így egy kontroller csatlakoztatását követően kvázi konzolként funkcionálhatnak a készülékek.

A Gaming Hub azóta a gyártó bizonyos gamer monitorjain és a nemrég leleplezett Freestyle Gen 2 projektoron is elérhetővé vált, most pedig a régebbi tévék is megkapják, legalábbis részben.

Hirdetés

A Samsung a napokban zajló videojátékos kiállítás, a kölni gamescom alkalmából jelentette be, hogy a 2020-ban gyártott okostévéire is elhozza a játékstreaming-appokat. Ez azt jelenti, hogy az érintett készülékek nem a teljes Gaming Hubbal, hanem csak a cloud gaming alkalmazásokkal bővülnek, ám a szolgáltatás fő attrakciója a felhős játék, ezért a lényeget így is megkapják a tulajdonosok.

A gyártó közleménye alapján a gaming alkalmazásokat elhozó frissítés még 2023 vége előtt befut, így a következő 4 hónapban biztosan eljut a közönséghez. A 2021-es okostévéket nem érinti a döntés, mivel ezeken már korábban elérhetővé váltak a játékstreaming-appok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.