Hirdetés

A Samsung elkészült a világ első GDDR7 memóriájával



|

A hatalmas teljesítménybeli ugrást jelentő hardver már jövőre bekerülhet a kiválasztott videokártyákba.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a Micron büszkén jelentette, 2024. első felében biztosan piacra dobják majd a memóriák következő generációját, a GDDR7-es modulokat. Sejthető volt, hogy a Samsung és az SK Hynix sem ül majd a babérjain, de azt nem sejtettük, hogy alig három héttel később a koreaiak már vissza is előznek majd.

A Samung mindenesetre büszkén jelentette, hogy befejezte az iparág első GDDR7 DRAM moduljának fejlesztését. Ehhez szűk 8 hónapra volt csak szükségük a bejelentés óta. 

A GDDR7 DRAM-unk segít majd  felhasználói élmény javításában azokon a területeken, amelyek kiemelkedő grafikus teljesítményt igényelnek, például munkaállomások, PC-k és játékkonzolok, és várhatóan olyan jövőbeni alkalmazásokra is kiterjed majd, mint a mesterséges intelligencia, a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC), valamint az autóipar.

- mondta Yongcheol Bae, a Samsung Electronics memóriatermék-tervezési csoportjának ügyvezető alelnöke.

Hirdetés

A PAM3 jeltovábbítást használó modulok, egy órajelciklus alatt másfélszer annyi adatot képesek közvetíteni, mint a korábbi, NRZ technológiát használó chipek, az új videokártyákon pedig akár 1,5 Tbps sávszélesség is elérhető lesz. Mindeközben a modulok 20%-kal kevesebbet fogyasztanak az elődnél, ami nemcsak a laptopok, de a nagy adatközpontok esetén is kiemelkedő fontosságú lehet.

Elsőként minden bizonnyal az AMD kártyáiban találkozunk majd a megoldással, mivel az Nvidia következő RTX 5000-es szériájára 2025-ig várnunk kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.