Hirdetés

A Samsung mini LED Odyssey G9 gamer monitora nagyon komoly, de nagyon drága is



|

Az új háttérvilágítási technológiának köszönhetően örülhetünk a magas kontrasztaránynak és fényerőnek, az árcédula látványa viszont fájni fog.

Hirdetés

A dél-koreai gyártó Odyssey monitorcsaládjába tartozó G7 és G9 kétségtelenül az egyik legerősebb páros a játékosoknak szánt megjelenítők piacán. Utóbbi ráadásul már ránézésére is tekintélyt parancsoló, a 49 hüvelykes hajlított panel elképesztő látványt nyújt, konkrétan köré kell építeni a játszós szobát.

A tervezés során a mérnökök igyekeztek minden egyes paramétert úgy megválasztani vagy kialakítani, hogy a lehető legjobb minőségű gyors képalkotást érjék el a játékos bevetések során.

Közel 1 évvel később azonban megérett a frissítésre a csúcsmodell, ám hivatalos bejelentés helyett ezúttal egy kínai webshop árulkodott. Az S49AG95N típusjelzésű újdonság első ránézésre semmit nem változott az elsőgenerációs testvérmodelljéhez képest. Megmaradt az óriási, 49 hüvelykes képátló, az 1000R íveltség és az 5120×1440 pixel felbontás 240 Hz-es képfrissítés mellett. Csupán egy paraméter változott, ami meghatározó a monitor HDR-képességeit tekintve.

Hirdetés

A korábban használt háttérvilágítást leváltotta a mini LED technológia, aminek köszönhetően a fényerősség 2000 nitre, a kontrasztarány pedig 4000:1 értékre nőtt. Előbbinek köszönhetően a G9 az első gamer monitorrá vált, ami támogatja a DisplayHDR 2000 szabványt. Ezzel pedig a játékosok szemei elé mélyebb feketék és erősebb fényhatások tárulhatnak attól függően, hogy az adott játék vizuális készlete mennyiben van felkészítve erre.

A frissített Odyssey G9 árával kapcsolatban egyelőre csak baljós jelekről értesültünk, az eddigi modell árcédulájához képest 2-2,5-szeres a növekedés, ami egész egyszerűen brutális. Elképzelhető, hogy egyelőre csak egy előrendelési hisztéria ütötte fel a fejét a távol-keleti webshopokban, de úgy fest, hogy ezt a bizonyos DisplayHDR 2000-es plecsnit nem fogja olcsón adni a Samsung.

A végső ár akár a 4000 dolláros összeget is elérheti, ami hazánkban a másfél milliós kategóriába helyezi el a gamer óriást. Megér ennyit egy kétségtelenül ultramodern monitor?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.