Hirdetés

A Sony elárulta, mikor érkezhet a PlayStation 6



|

Érdekes információ derült ki az Activision Blizzard felvásárlása ügyében indult vizsgálatból.

Hirdetés

Habár Szaúd-Arábia és Brazília már rábólintottak az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlására, az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban továbbra is vizsgálják, hogy az összeolvadás nem árt-e a fogyasztóknak, vagyis hogy nem csökkenti-e a piaci versenyt.

Az ügy egyik főszereplője a PlayStation platform mögött álló Sony, amely minden erejével igyekszik megakadályozni az üzletet, attól tartva, hogy a Microsoft elvágja majd a játékosok milliói által kedvelt Call of Duty-szériától. A japán vállalat most a brit versenyhatósághoz, a CMA-hoz intézett egy beadványt, amelyből kiderülhetett, hogy mikor érkezik a PlayStation 6.

Hirdetés

A kérdéses rész arról szól, hogy a Sony várakozásai szerint a redmondiak legkésőbb 2027-től már nem hoznák el a Call of Dutyt a PlayStationre (ez egyébként jelen tudásunk szerint nem igaz, lásd lejjebb), ami azt jelenti, hogy a PlayStation 6-on már eleve nem lenne elérhető a lövöldözős franchise. A dokumentum ugyan kitakarja a következő generációs konzol valószínűsített megjelenési évét, de ezek szerint ez valamikor 2027 után esedékes, azaz legkorábban 2028-ban kerülhet rá sor.

Egy ilyen ütemterv pedig egybe is vágna a korábbi frissítési ciklusokkal, hiszen a 2020-ban megjelent PlayStation 5 hét évvel követte a PS4-et, amely szintén 7 évvel a PS3 után lépett színre. Ami viszont a Call of Duty elérhetőségét illeti, az elmúlt hetekben az Xbox-fejes Phil Spencer többször is megerősítette, hogy addig szállítják a szériát a Sony platformjára, ameddig arra csak igény van, attól azonban elzárkózott, hogy ezt szerződésbe is foglalják, mondván, hogy nem lehet olyan papírt írni, amelyben szerepel az "örökre" szó.

A The New York Times értesülései szerint a redmondiak ehelyett egy 10 évre szóló megállapodást ajánlottak a japánoknak, ám erre nem volt fogadókészség. A Sony részéről persze érthető, hogy inkább teljesen megakadályoznák a felvásárlást, eleve kizárva, hogy valaha is a Microsoft jóindulatára kelljen hagyatkozniuk.

Akárhogy is legyen, a PlayStation 6 érkezéséig még rengeteg víz lefolyik majd a Dunán, ami persze már csak annak fényében sem meglepő, hogy a PlayStation 5-ből még két évvel a rajt után sem sikerül eleget gyártani, így a vásárlóknak a legjobb esetben is heteket kell várniuk a Sony masinájára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.