Hirdetés

A Steam áruháznak van egy jó híre, ha szeretsz kontrollerrel játszani



|

Fontos változás közeleg a PC-s játékosok millióit kiszolgáló platformon.

Hirdetés

A PC World olvasóinak talán nem kell részletesen magyaráznunk, mennyi áldása van a számítógépen való játéknak, köztük kiemelt helyen az egérrel és a billentyűzettel, amelyek számos címben precízebb irányítást tesznek lehetővé.

A Steam Áruház szerint ugyanakkor így is akad 87 millió felhasználó, akik már legalább egyszer konzolos kontrollerrel vágtak bele a szórakozásba, az ő 31%-uk pedig a PlayStation 4-es DualShock 4 és a PlayStation 5-ös DualSense vezérlőt választotta. Nekik fontos hír, hogy a platform végre könnyebbé teszi az ezekkel kompatibilis címek megtalálását.

Hirdetés

Az üzemeltető Valve a Steamworks alkalmazásprogramozási felület blogján közölte, hogy a készítőknek mostantól lehetőségük van jelezni a DualShock 4- és DualSense-támogatást a játékuk adatlapján. A fejlesztők október elejéig kapnak időt, hogy elvégezzék az ehhez szükséges szerkesztést.

"Miután a játékfejlesztőknek lehetőségük volt áttekinteni az új játékvezérlő-támogatási kérdőívet és beírni a frissített játékvezérlő-támogatási információkat, elkezdjük ezeket megjeleníteni a játékosoknak. Tehát október elejétől kezdve kiadunk néhány frissítést a Steam Áruházban és a Steam asztali kliensben ezeknek az új információknak a láthatóvá tételére."

- áll a blogbposztban. A PlayStation-kontrollerek támogatására vonatkozó leírás a Steam böngészős felületén és az asztali alkalmazásban is megjelenítésre kerül, a Valve pedig új szűrési lehetőségeket is biztosít majd, hogy könnyebben megtaláljuk a kompatibilis címeket. Az üzemeltető egyúttal arra is felhívja a fejlesztők figyelmét, hogy a DS4-re és a DualSense-re is külön kell optimalizálni a játékokat, így ha eddig nem dolgoztak ezen, akkor ne tüntessék fel a vezérlők támogatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.