Hirdetés

A szakma nagyágyúja szállítja a PSVR 2 szemkövető szenzorait



|

Egy igazi iparági veteránnal erősíti a partnerei körét a Sony.

Hirdetés

A Sony már közel másfél éve elárulta, hogy érkezik a PlayStation 5 dedikált VR headsete, s habár a januári CES 2022-n már néhány technikai részletet is megtudhattunk a PlayStation VR 2-ről, maga a termék azóta sem futott be, így az érdeklődők egyelőre csak a pár hónapja leleplezett hivatalos rendereket nézegethetik.

Most viszont egy újabb lényeges információ került napvilágra a termékről, miután a Tobii bejelentette, hogy ők fogják szállítani a PSVR 2 szemkövető szenzorait. Ez pedig azt jelenti, hogy jó kezekben van a feladat, hiszen a stockholmi székhelyű vállalat már 2001 óta működik, s globális piacvezetőnek számít a szemkövetési technológiákban.

Hirdetés

A svéd cég számos területre besegít a fejlesztéseivel a kutatástól az egészségügyön és az oktatáson át egészen a játékiparig. Ami az utóbbit illeti, a Tobii Eye Tracker 5 nevű eszközük már több mint 160 PC-s címet támogat.

A Tobii vezérigazgatója, Anand Srivatsa elmondta, hogy a Sonyval kötött megállapodás részeként egy előzetes kifizetésben részesülnek a partnerüktől. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mikor jelenhet meg a PS VR 2, de a legvalószínűbbnek a 2023-as, esetleg a 2022-es év végi rajt tűnik. Az eddigi bejelentések alapján pedig az indulás idejére több mint 20 támogatott játékkal számolhatunk, így bőven lesz hol munkára fogni a Tobii szenzorait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.