Hirdetés

A tervezettnél később kerülhetnek boltokba a Radeon RX7000-es videokártyák



|

Újabb szivárgás árulkodik az AMD új videokártyáinak megjelenési dátumáról, pesszimistább jóslatot festve az előzőnél.

Hirdetés

Az őszi szezon során már az Nvidia és az új belépő Intel is terítette a videokártyás lapjait, így a GeForce RTX 4090/4080, valamint az Arc A-szériás kártyák színre lépése után már csak az AMD-re várunk, hogy villantsa az RDNA3-as Radeon vasakat.

Egy ideje tudjuk, hogy az RX 7000-széria bemutatójára napokon belül, egészen pontosan november 3-án kerül sor, a bolti rajt dátuma viszont továbbra is találgatás tárgyát képezi. Az egyik közismert hardveres szivárogtató, Greymon55 korábban november 27-re tette a jeles napot, ám most egy valamivel borúlátóbb jóslattal állt elő.

A VideoCardz kérdésére válaszolva ugyanis a leaker azt közölte a Twitteren, hogy csak valamikor december 1. és 5. között érkeznek a következő generációs Radeonok.

Hirdetés

Greymon55 szerint ugyanakkor nem az ő korábbi értesülése volt téves, hanem - valamilyen ismeretlen okból - az AMD-nél döntöttek a rajt elhalasztása mellett.

Akárhogy is legyen, a decemberi premierről szóló értesülés egybevág az ECSM nevű szivárogtató véleményével, aki két hete szintén az év utolsó hónapjára datálta a pirosak bolti offenzíváját. Emellett pedig az is a decemberi rajt mellett szól, hogy a 2020. október 28-án leleplezett RX 6900XT-t is december 8-án dobták piacra.

Hogy pontosan milyen kártyákat kapunk, azt egyelőre nem tudni biztosan, de erősen valószínűsíthető, hogy az Nvidiához hasonlóan az AMD is a csúcsteljesítményű ajánlataival nyitja a sort, míg az alsó-és középkategóriás tömegmodellek csak jövőre érkezhetnek meg.

Az RDNA3-as família legerősebb képviselőjének a Radeon RX 7900 XTX nevű fenevad ígérkezik 24 GB GDDR6 memóriával, amelyről itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.