Hirdetés

A TikTok játékplatformja még be sem indult, de már a végét járja



|

A ByteDance minden ezzel kapcsolatos munkát leállított, és több száz alkalmazottól vett búcsút.

Hirdetés

A különböző médiaplatformokra egyre gyakrabban kerülnek fel egyéb, eredeti profiltól eltérő tartalmak, funkciók. A leggyakoribb, hogy játékokat vásárolva vagy fejlesztve próbálják meg vonzóvá tenni az adott alkalmazást. Lehet már játszani Netflixen, TikTokon, valamint újabban YouTube Prémiumon is.

A ByteDance épp egy éve jelentette be, hogy számos játék érkezik a rövidvideós platformra. Elég jól ment az oldalnak, így joggal gondolhatták, hogy meglovagolva a siker hullámait új területet próbálnak meghódítani. Habár az ötlet működhetett volna, most úgy tűnik, túlvállalta magát a techcég. A Nuverse néven futó aloldal nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így a vezetés visszavonulót fújt.

Hirdetés

A TikTokot tulajdonló ByteDance néhány napig bizonytalanságban tartotta a sajtót, hiszen csak valamiféle átszervezésről ködösítettek, de időközben közölték a rossz hírt az alkalmazottakkal, hogy egyelőre minden fejlesztéssel leállnak. A napokban egy játéka kapcsán már megindultak a felhördülések, mikor a népszerű szuperhőskártya gyűjtő játék, a Marvel Snap rajongói körében felröppent a platform megszűnésének híre.

A ByteDance egy éven keresztül dollármilliárdos nagyságrendű összegeket fektetett be a projektbe. Ambiciózus terv hajtotta, hogy felvegye a versenyt a piacvezető NetEase-zel és Tencenttel. A cég közlése szerint nem szűnik meg teljesen a divízió, csak sokkal kisebb súllyal fog szerepelni a portfólióban. Így viszont elkerülhetetlen a leépítés is, ami több száz embert érint. Decembertől a még futó projekteket is leállítják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.