Hirdetés

A túl sok RTX 3000-es kártya miatt csúszhat az új generáció



|

A kriptovaluták összeomlása után egyszerűen nincs már hova tenni a videokártyákat.

Hirdetés

Elképesztő, mekkorát változott hirtelen a világ. A koronavírus okozta chiphiány kemény pofont vitt be minden félvezetőre szoruló iparnak, amit a videokártyák piaca is keményen megérzett, pláne a hirtelen megugrott kereslettel vegyítve, amit a kriptovaluták felvirágzásával okozott.

Most pedig itt vagyunk, a BTC, az ETH és még megannyi kriptovaluta a korábbi árának töredékét sem éri, a használt GPU piac pedig szó szerint roskadozik a hirtelen felszabadult kártyáktól. Miközben ez egyfelől remek hír, hiszen évek óta nem kaphattunk ilyen olcsón használt, vagy akár új videokártyát, azért van rossz oldala is a dolognak.

Hirdetés

A videokártya fejlesztésekkel és piaci mozgásokkal kapcsolatban általában jól informált Moore's Law Is Deadhez közel álló forrás azt állítja, a hirtelen változott piaci körülmények miatt az Nvidia lehetséges, hogy úgy dönt, egészen decemberig nem küldi ringbe az első RTX 40-es kártyákat.

Az Nvidia persze nem sokat teketóriázhat, hiszen érkezik az AMD RDNA 3 is, ha viszont a viszonteladók addig nem tudnak megszabadulni a felhalmozódó RTX 30-as kártyáktól, senki nem fogja tudni értékesíteni az új generációt, szóval akár mi is legyen a megoldás, izgalmas hónapok állnak előttünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.