Hirdetés

Bemutatkoztak az új Acer gamer hardverek: Predátorok a célkeresztben



|

A Core i9 CPU és az Nvidia RTX 2080 GPU nem hiányozhat egy új, játékra faragott laptopból, de az már sokkal ritkább, hogy a billentyűzet mozog is. Mutatjuk, mivel rukkolt elő az Acer New Yorkban!

Hirdetés

Erő, vadság, menő név és kész is a gamer hardver: nem is csoda, hogy az Acer Predatornak nevezte el gamer laptopjait, amiből már nálunk is járt korábban ígéretes tesztpéldány. Azonban az még GTX 1060-ra épült, ami 2019-ben már nem járja, ezért az új, Predator Helios 300 és 700 minden mostani fejlesztést megkapott némi extra fűszerezéssel, hogy ne olvadjanak bele az óriási kínálatba.

Hirdetés

Támadnak a Predátorok

New Yorkban, a Next@Acer rendezvényén mutatkoztak be az új Acer gépek, amiket sikerült azonnal, ott helyben, frissen ki is próbálnunk. A ConceptD-sorozat, a Chromebookok és a számtalan Aspire és Swift mellett (ezekről sem feledkezünk meg, hamarosan láthatjátok az újdonságokat) a rivaldafényt az új Predator gamer eszközök kapták. A manapság elfogadott recept szerint készítette a gépeket az Acer, így adott az Intel Core i7/i9 CPU és az Nvidia GeForce GPU. Persze ez még nem lenne elegendő ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket, kellett az egyedi extra, illetve nagyon kíváncsiak voltunk rá, hogy miféle hűtést sikerül beépíteni, amivel a lehető legkisebb lesz a GPU Thermal Throttlingja (tehát a túlmelegedés elleni teljesítménycsökkentés).

HyperDrift

A Helios 300 megfizethető és elérhető gamer laptopként ismert, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet benne Core i7 CPU és akár RTX 2070-es GPU - ezek ma már elengedhetetlenek az élvezetes játékhoz. Érdekes, hogy az RTX 2070-nél Max-Q változatot emlegetnek, bár azt ígérik, a Turbo-mód segít majd a sebességet feljebb tornázni.

A Helios 700 azonban ennél távolabb merészkedett, mégpedig nem csupán hardverkiépítésben. A Core i9, az RTX 2080 és az akár 64 GB RAM hallatán a szemöldököd sem emeled meg? Sebaj, viszont az biztosan meglep, hogy ennek a gépnek mozog a billentyűzete!

A HyperDrift névre keresztelt billentyűzet ugyanis egyetlen mozdulattal előre csúsztatható, amikor a gépet használatba veszed, méghozzá nem céltalanul. Ezzel a trükkel sikerült a mérnököknek elérniük, hogy sokkal nagyobb szellőzőnyílás legyen a gépen, mint ami egy hasonló méretű laptopra ráfér.

Ezáltal a két darab, 4. generációs AeroBlade ventilátor hatékonyabban hűti a GPU-t és a CPU-t, aminek hála a Thermal Throttling túlmelegedés okozta kényszerű lassítástól nem kell tartanod több órás játék során sem - legalábbis ezt ígéri az Acer. Az extra nyíláson két légbeömlőt alakítottak ki, a középső üvegpanel pedig betekintést enged a gép hőcsöveire, amik azért elég jól mutatnak.

Ez a megoldás nagyon látványos, de azért több kérdést is felvet, amire majd csak a teszt során tudunk válaszolni. Például arra, hogy ténylegesen mennyit segít ez a hűtés a Boost órajelek alakulásában, és hogy a billentyűzet mennyire tartós, kényelmes és hogy vajon melegszik-e. Az előrecsúsztatás végtelenül egyszerű, csupán meg kell mozdítanod a csuklótámaszt és máris enged a teljes billentyűzet rész. Amint elérte a végállást, a touchpad és a csuklótámasz lehajlik, ami tényleg kényelmes, de a touchpad helyett ilyenkor már az egeret érdemesebb használnod. Na persze, játéknál ez nem is kérdéses.

Az extra hűtés okán az Acer mérnökei azért egy kis túlpörgetést is engedélyeztek. A Turbo gombbal tuningolhatod notebookodat, de hogy mennyire, az jó kérdés. Persze csúcskategóriás gamer notebookról van szó, így nem hiányzik a 144 Hz-es G-sync kijelző, az RGB-s billentyűzet, a makrózható gombok, a többféle netkapcsolat és az M.2-es NVMe SSD sem. Ami hiányzik, az az ár és a hazai megjelenési dátum.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.