Hirdetés

Addgi húzták a Ryzen 3 5300G-t, hogy több világrekordot is megdöntöttek



|

A négymagos processzort 5,5 GHz-ig sikerült pörgetni, a végeredmény pedig magáért beszél.

Hirdetés

A Ryzen 3 5000G szériába tartozó APU család több tagja is megjelent már, a modellek egy része azonban csak az OEM-ek számára elérhető, így külön nem juthatunk hozzájuk a boltokban.

Pedig a tuningőrültek imádják a már megjelent darabokat, és bizonyára még nagyobb lenne az örömük, ha a cikkünkben szereplő 5300G-t is piacra dobná végre az AMD.

Hirdetés

A chipből most a 'Safedisk' néven emlegetett koreai tuningmesternek sikerült a maximumot kihajtani. A Ryzen 3 5300G APU mellé egy ASUS RIG Crosshair VIII Extreme alaplap és 16 GB-nyi G.Skill Ripjaws V DDR4-2066 (CL1-14-14-28-1T) memória került a kíntesztpadra. A chipből 5,52 GHz-et sikerült kihajtani, ezzel pedig meglehetősen jól szerepelt a benchmarkokon.

Az Y-Cruncherben maga mögé utasította az eddigi csúcstartó i7-7740X-et, ami 6,4 GHz-re húzva tartotta a rekordot, és hasonló eredmény született a Geekbench teszten is, ahol 2%-ot sikerült a korábbi négymagos rekorderre verni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.