Hirdetés

Akár 4TB-tal is bővíthetjük a PlayStation 5 tárhelyét a Corsair új SSD-ivel



|

Több kivitelből is választhatnak a tárhelygondokkal küzdő játékosok.

Hirdetés

A 2020 őszén piacra dobott PlayStation 5 sajnos a mai napig hiánycikk, akiknek viszont sikerült megkaparintaniuk, talán már ki is nőtték a névleg 825 GB-os, de valójában csak 667GB gyári kapacitást kínáló konzol tárhelyét.

Nagy szerencse, hogy a speciális formátumhoz ragaszkodó Xboxokkal szemben a japánok nem bonyolították túl a bővítés kérdését, hiszen a PS5 bármilyen, fizikailag passzoló PCI-E Gen 4x4-es SSD-t befogad, ha az teljesíti az 5500 MB/s-os olvasási sebességet, sőt, egy korábbi teszt szerint még az utóbbihoz sem ragaszkodik a gép.

Hirdetés

Az extra tárhelyre vágyó játékosok pedig most a Corsairnek hála vadonatúj lehetőségek között válogathatnak, a gyártó ugyanis több, kifejezetten PlayStation 5-höz szánt SSD-t dobott piacra. Az MP600 PRO LPX nevet viselő széria 500 GB-tól akár 4 TB-ig tolja ki a határokat, így mindenki találhat belőle az igényeihez illő kivitelt.

A névleges tárhelyek persze itt is eltérnek a valóságtól. A Corsair közleménye szerint a 4TB-os kivitel esetében 3,64TB szabad helyre, a 2TB-osnál 1,82TB-ra, az 1TB-osnál 910GB-ra, az 500GB-osnál pedig 465GB-ra számíthatunk. Ami a sebességet illeti, az SSD-k teljesítménye felülmúlja a Sony minimális követelményét: a maximális olvasási sebesség 7100 MB/s, az írásnál pedig 6800 MB/s az elméleti plafon.

Habár a Corsair kimondottan a PlayStation 5-höz tervezte az MP600 PRO LPX-et, M.2-es foglalattal felszerelt alaplap birtokában természetesen akár egy PC-be is beletolhatjuk az új SSD-ket, a visszafelé kompatibilitásnak hála pedig az sem akadály, ha csak a PCIe 3.0 szabványt teljesítjük.

A gyártó webshopján már rendelhetők az 5 éves garanciával kínált extra tárhelyek, kiviteltől függően 100-785 dolláros (31 ezer - 246 ezer forintos) áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.