Akváriumot csinál a PC-dből ez a kínai gépház



|

A Metalfishnek hála helytakarékosabban hódolhatnak hobbijaiknak a játékok és az akvarisztika szerelmesei.

Különleges gépházakkal tele a padlás, elég csak a Lian Li jachtot formázó megoldására, vagy a hologramokkal tuningolt kivitelekre gondolnunk. Egyes dizájnok viszont kifejezetten a helytakarékosságot és a praktikumot igyekeznek előtérbe helyezni, ilyen például a szintén a Lian Li által gyártott íróasztal-gépház is.

Ha muszáj besorolnunk, leginkább az utóbbi kategóriába tartozhat a kínai Metalfish meghökkentő újdonsága, amely az akváriumot ötvözi a számítógépeddel.

Hirdetés

Az Y2 néven forgalmazott hibrid alapvetően egy 245x 220 mm-es Micro-ATX/Mini-ITX gépház, a tetején viszont ott csücsül egy USB-s vízszűrővel ellátott akvárium, a komplett torony így 370 x 250 x 290 mm-nyi helyet foglal. A termékoldal sajnos nem árulja el a tartály kapacitását, de ha abból indulunk ki, hogy a teljes szerkezet térfogatának felét közelítheti a víz mennyisége, akkor 13 liter körüli űrtartalomra tippelhetünk.

Az akvárium fala 5 mm-es üvegből készül, míg magát a gépházat 1,5 mm vastag alumínium-ötvözet borítja, s természetesen nem hiányzik belőle az elengedhetetlen kelléknek számító RGB-világítás sem. A PC-s szempontból hasznos rész egyetlen, 2,5 hüvelykes tárhelyet, két 90 mm-es hűtőventilátort és maximum 90 mm magas processzorhűtőt képes befogadni, egy legfeljebb 220 mm hosszú videokártyával. Beépített tápegység nincs, ennek biztosításáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

Cserébe viszont legalább nem kérnek túl sokat az Y2-ért: a csak Kínában elérhető csoda ára 75 dollárnyi jüan körül alakul, ami kicsivel több mint 29 ezer forintot jelent. Az persze már más kérdés, hogy vajon mennyire jó ötlet 13 liternyi vizet tárolni közvetlenül a PC-nk felett, vagy hogy mennyire élvezhetik a halacskák a Crysis Remastered futtatása során termelődő extra hőt...

 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.