Hirdetés

Állítólag az Nvidia sem tudja, mikor jöhet a GeForce RTX 3080 Ti



|

A januárra tervezett megjelenést korábban februárra halasztották, de úgy tűnik, már ez is változott.

Hirdetés

Nincs most egyszerű dolga azoknak, akik az Nvidia (vagy az AMD) legújabb kártyáira vadásznak, világszerte jelentős a készlethiány. Ennek ismeretében érthető, hogy a gyártó nem siet az RTX 3080 és RTX 3090 közé szánt új modell, az RTX 3080 Ti piacra dobásával. 

A GamersNexus forrásai arról beszéltek, hogy az Nvidia az új kártyát határozatlan időre elcsúsztatta, már nem tervez februári megjelenéssel. Ennek az lehet az oka, hogy a korábban kiadott GPU-kból sem tudnak eleget szállítani, ezért parkoltatják az RTX 30 széria további tagjait is.

Hirdetés

Ha egyszer elkészül, és igazak a pletykák, az RTX 3080 Ti egy GA102-GPU-val, 20GB-nyi, 19 Gbps-es GDDR6X memóriával szerelt, 10496 CUDA magos, 82 RT magos, 328 Tensor magos kártya lesz, 320W-os TDP-vel. Egyelőre viszont örülünk annak is, ha az RTX 3060-ból, RTX 3070-ből és RTX 3080-ból jut elég, de várhatóan márciusig nem lesz érdemi javulás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.