Hirdetés

Közel járhat az NVIDIA-gyilkos Big Navi megjelenése



|

Dél-Koreában, hivatalos dokumentumokban bukkant fel egy egyelőre név nélküli AMD GPU, amely a legtöbbek szerint a Big Navi lehet, és akár márciusban meg is jelenhet.

Hirdetés

Egy ideje egyre konkrétabb hírek érkeznek arról, hogy nagy lépés előtt áll az AMD-nél a javaly júliusban bemutatott RDNA architektúra: az idei évre várják az RDNA 2-t, amely 7 nanométeres technológiával készül, és egy olyan csúcskategóriás videokártya-sorozat alapjául szolgál, amelyet egyelőre szimplán Big Navi néven emlegetnek, és azt várják tőle, hogy végre a legfelsőbb szinteken is megszorongatja az NVIDIA modelljeit.

Hirdetés

Egy frissen felbukkant dokumentum szerint a fent említett idei év akár március végét is jelentheti: február 19-én ugyanis megjelent egy D32310 kódjelű új AMD kártya a dél-koreai távközlési és informatikai termékeket minősítő hatóság által kiadott tanúsítványok között. A gyártó az ATI Technologies: a régies elnevezés ne tévesszen meg senkit, az eddigi AMD kártyák is ilyen név alatt jöttek ki hivatalosan.

A megjelenés időzítése ezért vezethető le innen, mert a korábbi kártyákat általában a minősítő dokumentumok kiadásától számított egy-másfél hónapon belül hivatalosan is bemutatták. Ilyen volt például a legutóbbi Radeon RX 5600 XT, amely D32501 kódnévvel tavaly december 3-án kapta meg a tanúsítványt, majd január 21-én jelent meg.

A mostani, D32310 kódjelű kártyáról többek között azért gondolják, hogy már a titokzatos Big Navi lehet, mivel az AMD március 5-én tartja az elemzők és befektetők számára évente rendezett konferenciáját, és ha szeretné meggyőzni őket arról, hogy az idei évben is érdemes pénzt pumpálni a vállalatba, akkor nagyot kell gurítania. Főleg, hogy már a kanyarban vannak az NVIDIA Ampere GPU-i, amelyek szintén erősítik majd a versenyt. Az AMD annyit már jelzett a márciusi eseménnyel kapcsolatban, hogy "leleplezi az RDNA 2 architektúrát", ami ugyan jelenthet elméleti bemutatót is, de ha akkorra tényleg megérkezik az első kézzel fogható kártya is, mindenképpen nagyobbat szól a bejelentés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.