Hirdetés

Erős gamer laptopokba költöznének az új Ryzenek



|

Az AMD nyilvánosságra hozta a már egy ideje várt Raven Ridge rendszerchipek részleteit: akár játékosoknak is elegendő erőt adhatnak.

Hirdetés

Az izmosabb laptopok közé még nem igazán sikerült betörniük a Ryzeneknek (tisztelet a kivételnek), de most talán változhat a helyzet, legalábbis az AMD reményei szerint. Mutatjuk, mit tudnak az új SoC-k, innentől már csak arra vagyunk kíváncsiak, milyen gyártók csúsznak rá a lehetőségre, és hoznak ki ezekre épülő gépeket.

Hirdetés

Egy ideje kiszivárgott már pár tulajdonság a Raven Ridge alapú Ryzen 5 2600H-ról és a Ryzen 7 2800H-ról, de nemrég hivatalosan is megjelentek az alapvető információk az újonnan érkező rendszerchipekről. Ezek a desktop gépekbe szánt Ryzen 3 2200G és Ryzen 5 2400G kissé átalakított verzióinak tűnnek, vagy ha a másik irányból nézzük, az energiatakarékos 2500U és 2700U felturbózott változatai.

A 2600H-ban a 15 watt helyett 45 wattos TDP-re érdemes számítani, egészen pontosan egy 35-54 wattos szakaszban a laptopgyártók határozhatják meg a fogyasztást. Az órajel is nőtt, valamint a GPU is erősebb, tehát ennek bele kell férnie, főleg annak ismeretében, hogy ezek az SoC-k eleve nem takarékos, középkategóriás gépekbe, hanem erősebb, akár gamer notebookokba kerülnek majd. További infókért érdemes a 2600H és a 2800H gyártói oldalait böngészgetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.