Hirdetés

AMD videokártyával is használhatóak lesznek a jövőbeli G-Sync-képes monitorok



|

A jelenleg már piacon lévő monitorokkal azonban továbbra sem működnek majd az AMD grafikus vezérlők.

Hirdetés

A TFT Central jelentése szerint az NVIDIA végre nyit a G-Sync technológiával, amely sokáig kizárólag NVIDIA videokártyát használó PC-vel volt csak használható. 

Hirdetés

Eddig alapvetően az döntött a G-Sync- vagy a FreeSync-képes monitorok választásakor, hogy az ehhez használt PC-ben NVIDIA vagy AMD grafikus vezérlő található. Az NVIDIA januárban azonban VRR-támogatást hozott a GeForce videokártyákhoz, így a G-Sync már az NVIDIA speciális chipje nélkül is használható lett a megfelelő monitorokon, ha azok megfeleltek a VESA DisplayPort Adaptive Sync szabványnak, és az NVIDIA is hitelesítette a terméket. Ezek a G-Sync-kompatibilis monitorok. 

Az AMD videokártyák tulajdonosai azonban továbbra is meg voltak lőve. Most, 6 évvel a G-Sync bemutatója után azonban az NVIDIA az AMD felé is nyit. 

A jövőbeli G-Sync-képes monitorok támogatják majd a HDMI-VRR-t és az Adaptive Syncet HDMI-n és DisplayPorton keresztül. Persze új firmware is kell ehhez, a lényeg viszont az, hogy az AMD videokártyák és a konzolok tulajdonosai is használhatnak majd új fejlesztésű G-Sync-képes monitorokat. 

Azt persze nem tudni, hogy teljes mértékben ki lehet-e majd aknázni a G-Sync képességeit. Az pedig már most fix, hogy mindez csak a jövőbeli monitorokkal lesz megoldható, a piacon lévő, már bejelentett kijelzőkkel nem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.