Hirdetés

Annyira nincs videokártya, hogy az MSI visszahozta a GT 730-at



|

Vannak gamerek, akik az után születtek, hogy ezt a modellt piacra dobta az Nvidia.

Hirdetés

Hiába próbáljuk szépíteni, hiába dob hetente új kártyát piacra az Nvidia, a chiphiány csak nem akar megoldódni, ezért előbb az RTX 2000-es szériát, aztán a GTX 1070-eket és 1080-akat hozták vissza a gyártók. Az elkeseredett játékosok persze már ezeket is elkapkodták, és ha így megy tovább, hamarosan a GeForce 2 MX400-as kártyákért fogunk verekedni a boltok előtt nyitáskor.

Hirdetés

Na jó, talán oda nem fogunk eljutni, az mindenesetre sokat elmond, hogy az MSI felélesztette 2014 egyik slágerkártyáját, a GeForce GT 730-at, ami 384 CUDA maggal, 902 MHz-es boost órajellel, és 2 GB DDR3 VRAM-mal érkezik. Doom Eternal-ozni ugyan nem ezen fogunk, de medium beállítások mellett még egy GTA V-öt vagy a 2013-as Tomb Raidert el lehet rajta pörgetni. Japánban 4565 jent kérnek a kártyáért, ami átszámítva durván 11 ezer forintnak felel meg.

Persze szörnyülködhetnénk a dolgon, de ha megnézzük a hazai kínálatot, ezért a kártyáért 2014-ben is csak 15 ezer forintot kértek a viszonteladók, most viszont 25-30 ezer forint közötti összegért lehet hozzájuk jutni, ami egész egyszerűen elképesztő.

Persze vannak nagyon elkeseredett vásárlók, akik már bármit beraknának a gépükbe, de érdemes figyelembe venni, hogy az Nvidia bejelentése alapján a Kepler GPU-k támogatása teljesen megszűnik a következő driverfrissítéssel, úgyhogy mindenki csak saját felelősségre ruházzon be egy ilyen modellbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.