Hirdetés

Anyukád már nem tud többé belekiabálni az xboxos meccseidbe



|

Hasznos újdonságot hozott az Xbox Series X és S legutóbbi rendszerfrissítése.

Hirdetés

Novemberben lesz két éve, hogy a Microsoft piacra dobta a kilencedik generációs konzoljait, a prémium élményt kínáló Xbox Series X-t és a szerényebb képességekkel, de jutányosabb árral ringbe szálló Xbox Series S-t.

A rajt óta a redmondiak sorban szállítják a szoftverfrissítéseket, amelyek lépésről lépésre csiszolják a felhasználói élményt, az elmúlt hónapok során például a Series S teljesítményén javítottak, előtte pedig a konzolok indulását tették gyorsabbá. A legújabb update a többjátékos üzemmód szerelmeseinek kedvez.

Hirdetés

A 10.2.22621.1836 sorozatszámú operációs rendszer nagy dobása ugyanis a zajszűrés javítása, így a mikrofonnal kísért mérkőzéseink során az Xbox Series X és S már képesek kiküszöbölni az olyan kellemetlen hanghatásokat, mint a gamepad klikkelése, a hangos légzés vagy a háttérben folyó beszélgetés. Magyarán az update telepítésével már nem kell attól tartani, hogy egy ebédre invitáló anyuka esetleg belerondít a csapattagok immerziójába.

Ha viszont szeretnénk, hogy a háttérzajok mégis eljussanak a többiekhez (például zene formájában), a szűrés bármikor kikapcsolható. Ehhez csak le kell nyomni a kontroller központi Xbox-gombját, a felugró ablakban pedig kiválasztani a Parti és csevegés menüpontot, majd az Opciókat.

A frissítés másik újdonsága, hogy a megosztott képernyőfotókat és klipeket nézve akár rögtön át is ugorhatunk az azokon látható játékba, amennyiben birtokoljuk azt, vagy a Game Pass-előfizetés révén rendelkezünk az ehhez szükséges hozzáféréssel. Az update emellett hibajavításokat is hozott, megoldva például a kontroller szinkronizálási problémáit. A változtatások teljes leírása itt böngészhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.