Hirdetés

Ár-érték bajnok gaming processzort jelentett be az AMD



|

Integrált grafikus vezérlő nélkül érkezik az AM5 platformba illeszthető újdonság, ami erős ajánlat lehet a gépfejlesztés előtt álló játékosok számára.

Hirdetés

A hivatalos vállalati kommunikációból ugyan kimaradt a "gaming" jelző használata, ezt értelemszerűen a csúcsmodelleknek tartogatja a gyártó, de a hazánkhoz hasonló árérzékeny piacokon az új hatmagos egység kiemelt opció lehet azok számára, akiknek véges a PC-építős költségvetésük. A Ryzen 5-ös családba érkező újdonságról eleinte csak annyit lehetett tudni, hogy a távol-keleti piacokra készül, az ottani igényeknek megfelelő alakított specifikációkból az európai kontinens semmit sem kap majd.

A helyzet azonban változott, és ennek egyik oka az Intel 14. generációs asztali processzoraival kapcsolatos információk megjelenése lehet, ami alapján a hatmagos felépítést egyre alacsonyabb árszinteken teszik elérhetővé. Erre pedig kell egy válasz, legalább egy olyan típus, ami már most, az iskolakezdési időszakot megelőzően bejelentésre kerül.

Hirdetés

A Ryzen 5 7500F-re pusztán az adatai alapján ütős konfigurációt építhetsz, egy jó ár-érték arányú B650-es lapkakészlettel szerelt alaplapon a megfelelő órajelű DDR5-memóriák mellett kellemes meglepetésekre számíthatsz. A korábban bemutatott Ryzen 5 7600-hoz képest csupán egyetlen különbséget tud felmutatni az friss CPU, az 7500F-ben letiltásra került a Radeon IGP, így erre alapozva mindenképp számolnod kell videokártya beépítésével, használatával.

Az újdonság mellett ott lesz a gyári Wraith hűtő, viszont nincs integrált grafikus vezérlő. Az európai megjelenésről még nincs pontos infó, de az AMD állítása szerint globális elérhetőségre készülhetünk
Az újdonság mellett ott lesz a gyári Wraith hűtő, viszont nincs integrált grafikus vezérlő. Az európai megjelenésről még nincs pontos infó, de az AMD állítása szerint globális elérhetőségre készülhetünk

Apróbb eltérés fedezhető még fel az órajelekben, az új típus 100-100 MHz-cel alacsonyabb alap- és boost-frekvencián üzemel, a gyorsítótárak mérete azonban azonos, és a 65 W-os TDP és 88 W-os PPT energiakeret sem változott. Az 5 GHz-es maximális órajellel (túlhajtás nélkül) sokan elégedettek lesznek, mint ahogy a 179 dolláros ajánlott ár is eléggé csábító. Ezt az összeget egyelőre érdemes fenntartással kezelni, de várhatóan 45-50 dolláros különbséggel lehet számolni a normál 7600-as testvérmodellhez képest, ami hazánkban valahol 77-80 ezer Ft körüli nyitóárat jelenthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.