Hirdetés

Két notebook, amik felkavarják az állóvizet: kezünkben a ROG Mothership és a ZenBook S13



|

Fél napot töltöttünk azzal, hogy a legújabb ROG gamer laptopokkal játszottunk 144 fps-sel, ray-tracinggel, valamint kézbe vehettünk egy kicsi, de nagyon erős ultrabookot is - ilyen notebookok várnak rád idén.

Hirdetés

Egészen Varsóig kellett repülnünk, hogy végre kezünk közé kaparinthassuk az idei év egyik forradalmi notebookját, a ROG Mothershipet. Az Asus mérnökei nem bíztak a véletlenre semmit sem, mindenből a legjobbat, a legerősebbet pakolták a gépbe, és ez még nem minden - a gép külsejét is teljesen átalakították.

 

Hirdetés

Mi is ez valójában?

A ROG Mothership szigorúan véve egy gamer notebook, de sokan nézik All-in-One gépnek, illetve hibrid laptopnak is. Ami biztos, hogy gamer, mert teljes értékű RTX 2080 került bele, hozzá Core i9 (hamarosan már 9. generációs!), akár 64 GB RAM és 3 darab NVMe SSD, amelyek RAID 0-ba vannak kötve.

A Wi-Fi 6 vezérlő mellett ott a 2,5 Gbit/s-os LAN, nem hiányzik a komoly hangrendszer, a világítás és a speciális, lecsatolható gamer billentyűzet sem. Ez utóbbi hajtogatható, világít, tudod programozni - nagyon érdekes kreálmány, ami alumínium házba lett csomagolva. A kijelző sem alsópolcos: IPS-panel, 144 Hz és 3 ms válaszidő - mindehhez FHD felbontás tartozik, így a Mothershipnek nem okoz problémát a 144+ fps elérése a legújabb játékokban sem. Mutatjuk mindezt videón is:

Zephyrus S és Scar II újratöltve

De a Mothership ultradrága és még jó darabig nem lesz kapható, van viszont olyan gamer notebook, amit 1-2 hét múlva bezsákolhatsz. A Zephyrus S-nél is RTX 2080-nal fogsz már találkozni, igaz, ez Max-Q verzió, viszont sikerült csendesíteni a hűtést és már Type-C-ről is tölthető a gamer ultrabook. További érdekesség, hogy a webkamera teljesen kikerült a gépből, helyette egy külső kamerát tehetsz fel rá, ami Windows Hello-kompatibilis és FHD-ben 60 fps-sel képes rögzíteni, miközben a hangot több mikrofonnal - és így aktív zajszűréssel - veszi.

A Scar II az egyik személyes kedvencünk, amely szép, elegáns, erős, de mindenben csak észszerűen jó, így ára sem szállt el túlságosan. Az új Scar II 17 colos és belefért az RTX 2070 GPU, sőt, még ezzel a frissítéssel is barátságosabb áron érkezik, mint elődei.

Apró gyönyörűség szenzorszigettel

A ZenBookok eddig sem voltak kimondottan csúnyák, a legújabb S13 azonban az eddigi legjobban sikerült. Ez már képen is látszik, de ha teheted, valahol fogj egyet kézbe: az alumínium unibody hihetetlenül masszív, miközben könnyű és nagyon szép az új színárnyalatokkal.

Ha kinyitod a gépet, ismét meglepetés fogad: ez az a notebook, ahol megjelent a notch, vagyis a szenzorsziget. Igen, a kijelző felső része középen kitüremkedik pár millimétert, így kényelmesen idefért a Windows Hello-s kamera, és ez nagyon furcsa látvány. Azonban elhiheted nekünk, hogy könnyű megkedvelni, mert így a fedlap felnyitása sokkal egyszerűbb, a zsanér szuper, a káva pedig mindenhol máshol 2,5 mm vastag csupán. Ezzel a trükkel a kijelző/gépház arány 97%-os. A billentyűzet alatt Core i7, MX150-es GPU, 16 GB RAM és NVMe SSD lapul, vagyis nem holmi belépőszintű celeronos élményre kell számítanod.

Hamarosan testközelből is megmutatjuk nektek a ROG Mothershipet, amit el ugyan nem hozhattunk, de hosszan játszadoztunk vele. A Scar II-re is készüljetek, igyekszünk minél előtt letesztelni a legújabb modellt, hogy ne csak érzésre tudjátok, hogy futnak rajta a játékok, hanem mérésekkel is megmutassuk, mire képesek a 2019-es gamer laptopok!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.