Hirdetés

ROG Zephyrus trió: Könnyed izompacsirták



|

Eddig aki azt állította egy 2 kg alatti laptopról, hogy kompromisszummentes gamer PC, az egyszerűen ferdített. Az új Zephyrusok viszont érettek és olyat tudnak, amit máshol még nem láttunk.

Hirdetés

Lapos, könnyed, mégsem gyenge, mi az? A néhány éve meglepetésként érkezett, de prémium árazású és kompromisszumoktól nem mentes ROG Zephyrus család 2019-ben olyan utódokkal bővült, amikbe már nagyon nehéz belekötni, pedig mi most ki is próbálhattuk őket a bemutatójukon.

 

Hirdetés

S/M/G - hármas támadás

Döcögősen indult az Nvidia Max-Q dizájnra épülő Zephyrus gaming laptopok útja: a drága gépben lefojtott GPU és CPU dolgozott, a töltő óriási volt, az üzemidő rövid, a hűtés pedig hangos. De ez már a múlté, az új modelleknél ezeket javították - ellenőriztük!

 

S, mint luxus

A fő-fő modell a Zephyrus S GX502, ahol megkapod a legfontosabb alapokat és minden Zephyrus-extrát. Ez a 18,9 mm vastag házba sűrítve egy 9. generációs Intel Core i7 CPU-t és egy akár RTX 2070-es GeForce GPU-t jelent természetesen NVMe SSD-vel, sok RAM-mal és mindenféle hálózati vezérlővel. A 2 kg-nál könnyebb gépnél is megkapod azt, ami miatt mi nagyon izgatottak lettünk az új Zephyrusok hallatán: ez nem más, mint az USB Type-C töltés, így egy kicsi, könnyű PD-szabványú töltővel bárhol töltheted vékony gépedet. Régen ez még teljesen felesleges volt, hiszen a G-Sync miatt mindig működött a GeForce GPU, a magas frissítésű panel pedig szintén sokat fogyasztott, így munkánál is pár óra alatt lemerültek ezek a gamer ultrabookok. A legújabb Zephyrusokba azonban az Asus beépített egy speciális kapcsolót, amivel átkapcsolható menet közben az Intel CPU-ba intergrált GPU, így a GeForce chip teljesen lekapcsolható a rendszerről. Szintén egy kapcsolóval a 240 Hz-es, 3 ms-es, PANTONE-hitelesített panel 60 Hz-es módba váltható (akár automatizálva, profilkezeléssel is), így pedig egy vérbeli ultrabookot kapsz, ami 6-8 órás munkanapot kibír egyetlen töltéssel (plusz Type-C-n tölthető bármikor).

Ha mégis játékra kerül a sor, akkor sem kell aggódnod. A GPU-kat olyan hűtőrendszer tartja hidegen, ami 115 W TDP-ig garantálja a hűvöset, így a GPU sokkal tovább maradhat a Boost órajelén.

Sokan azért fordultak el eddig a Zephyrusoktól, mert az elrendezésük "furcsa", szokatlan volt azáltal, hogy a tapipad a billentyűzet mellé került. Nos, jó hírünk van: Az új modelleknél visszatért a klasszikus elrendezés, az integrált gombos tapipadot mostantól a jól megszokott helyén találod.

 

A fogyókúra bajnoka: ROG Zephyrus M

Aki vastagnak és nehéznek tartja a Zephyrus S-t, annak ott az M-verzió. Ez a gép még 10 dkg-t ledobott és teljes egészében magnézium-alumínium házba csomagolták. Ezáltal nagyon masszív, továbbra is 18,9 mm vastag és még tovább bírja. Itt RTX 2060-as GPU-ig nyújtózkodhatsz (90 W TDP-vel), illetve a G-Sync helyett alapértelmezetten az Optimus GPU-átkapcsolást kapod, hogy a lehető legtöbbet dolgozhass, mielőtt átváltasz kedvenc játékodra.

 

Zephyrus G - gaming ultrabookot mindenkinek!

A harmadik Zephyrus a nehézfiú a trióból. Na nem kell megijedni, ez 20 mm-es vastagságot és 2,1 kg-ot jelent csupán. A GPU-ból ezúttal GTX 1660 Ti is elérhetővé válik, a kijelző 120 Hz-es, a CPU pedig AMD Ryzen 7 3750H, ami érdekes párosítás ebben a gaming-ultrabook világban, azonban az Asus azt ígéri, hogy ezáltal a Zephyrus G olyan áron lesz kapható, ami nagyon sok felhasználót meg fog győzni az azonnali vásárlásról.

Hamarosan tesztlaborunkban is felsorakoznak az új ROG gamer notebookok, mi pedig ízekre szedjük mindet, hogy megtudd, melyik a számodra legizgalmasabb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.