Hirdetés

Kezünkben a világító Asus Zephyrus G14 gamerlaptop



|

19-re lapot húzott az Asus és nem csupán az Intelnek fordított hátat legújabb Zephyrusával, de valami egészen különlegeset alkotott: Elsőként próbálhattuk ki a világító notebookot!

Hirdetés

Régóta betegeskedik már az Intel - oly régóta, hogy az Asus egy merész húzással az AMD mellé állt és legújabb, Renoir kódnevű Ryzen CPU-ra váltotta le a Core i5/i7/i9-es processzorokat felsőkategóriás Zephyrusainál is. A sokféle új és frissített modell közül mi azonban egyet szeretnénk most nektek közelebbről is bemutatni: ez a ROG Zephyrus G14, az új kedvencünk! Ez nem csupán képek és marketingszöveg alapján van így, az elsők között próbálhattuk ki az új fenegyereket!

 

Hirdetés

Kis gépben tekintélyes erő

A Zephyrus gamerlaptopoknál eddig is előírás volt, hogy legyenek vékonyak, lehetőleg könnyűek, mégis száguldjon rajtuk minden játék. A legújabb, G14-es modell nem csupán megfelel ezen követelményeknek, de valami egészen új funkcióval is meglep, de előbb nézzük, miért is lehet szeretni az új gépet.

A 14 colos kivitel máris előrevetíti, hogy könnyedén hordozható, kompakt gépről van szó és ez így is van: 1,6 kg-os, 17,9 mm vastag (vékony) gamergépről van szó. Ebbe belefért egy sokmagos Ryzen CPU, ami már 7 nm-es, nagyon erős és nem mellesleg integrált Radeont is kapott. A 32 GB DDR4-3200 memória mellett akár 1 TB-os SSD-t is kérhetsz bele, de már az alapmodellben is 512 GB-os lesz. A kijelzőnél a full HD mellett megjelenik a WQHD is, sőt, a 120 Hz-es frissítést is kérheted, amelyhez FreeSync és G-Sync kompatibilitás is tartozik.

A vékony kávás gépben GeForce RTX 2060 GPU lapul, a ki/bekapcsoló gomb ujjlenyomat-olvasós és a gyorstöltés (valamint PD Type-C töltés) mellett az Asus állítása szerint a 8,8-10 órás üzemidő sem elérhetetlen.

 

Leesik az állad!

A ROG Zephyrus G14 bling-bling extrája a Matrix LED fedlap, vagyis a mérnökök több mint 1000 LED-et rejtettek a 6536 helyen átfúrt fedlap mögé, így sikerült egy mátrix kijelzőt kreálniuk. Ez a G14 fedlapjának kb. felét foglalja el és animációk, egyedi logók, szövegek, képek is megjeleníthetők rajta. A hozzá tartozó programmal emellett időjárás-előrejelzést, üzeneteket, akku-töltöttséget és akár zene equalizert is kipakolhatsz a fedlapodra. A LED-ek egyszínűek és a fényerejük tetszőlegesen változtatható, ami jelentősen csökkenti fogyasztásukat is.

A Zephyrusok március második felében jelennek meg majd a piacon, a Matrix LED-es változat pedig áprilisban érkezik meg hozzánk. Az első próbakörök után csak elismerően tudunk nyilatkozni: a gép nagyon masszív és sok-sok hasznos szolgáltatással csábít.

A Matrix LED látványos, de persze nem mindenki fog érte felárat fizetni. Ez nem is feltétlenül gond, a "szimpla" G14-ek 1 mm-rel vékonyabbak lesznek. Egyelőre egy furcsa információt sikerült kihúznunk az Asus képviselőjéből, pedig rengeteg kérdést tettünk fel neki: úgy néz ki, az NVMe SSD-k x2-es sebességűek lesznek a sokkal gyorsabb x4 helyett: titkon reméljük, hogy ez márciusra megváltozik.

Sajnos pontos árakat még nem sikerült megtudnunk, de várhatóan az alapmodell Zephyrus G14 nem lesz irreálisan túlárazva, így pedig minden esélye megvan a sikerre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.