Hirdetés

Az AM4 foglalat mellett maradnak a következő Ryzen CPU-k



|

Az AMD megerősítette, hogy a második-generációs Ryzen processzorok is AM4 foglalatot használnak majd.

Hirdetés

Az AMD egy, az Overclockers UK-nak adott interjú keretében erősítette meg, hogy a második-generációs Ryzen asztali processzorai szintén a már piacon lévő AM4-es foglalat támogatják majd. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi ryzenes felhasználók gond nélkül frissíthetnek majd az új processzorok egyikére, mindehhez elegendő lesz egy BIOS-frissítést bevetniük. 

A legutóbbi AM4 foglalatú alaplapokon BIOS-frissítésre lesz szükség ahhoz, hogy kezeljék a Raven Ridge asztali APU-kat és a Pinnacle Ridge processzorokat. Ezek ugyanis az AGESA 1.0.0.7 meglétét igénylik. 

Az AMD azt is megerősítette, hogy legalább 2020-ig kitart az AM4-es foglalat mellett, vagyis legalább két vagy három újabb processzorgeneráció érkezik majd ehhez. 

A második-generációs Pinnacle Ridge állítólag a Summit Ridge optikailag zsugorított kiadása lesz, 12 nm-es eljárással és magasabb órajelekkel.

Természetesen az AM4 maradása nem jelenti azt, hogy a 300-as szériás lapkakészletek is több mint 3 évig maradnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.