Hirdetés

Az AMD kártyáit biztosan nem sújtja majd a megolvadó csatlakozók problémája



|

A pirosak igyekeznek kimaradni az Nvidiát sújtó botrányból.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Nvidia igencsak kínos helyzetbe keveredett, miután több felhasználónál is megolvadt a cég legújabb csúcskártyája, a GeForce RTX 4090 tápcsatlakozója, kárt okozva magában a hardverben is. A vállalat ugyan még vizsgálódik az ügyben, de a külső szakértők, köztük a PCI-szabványt kezelő PCI-SIG konzorciummal úgy vélik, hogy a probléma okozója az új típusú 12VHPWR tápcsatlakozó, amely a kábel meghajlításakor fellépő feszülés hatására meglazulhat, tűzveszélyessé válva.

Eközben az AMD már javában készül az új generációs, RDNA 3-architektúrára épülő videokártyái bemutatására, de közben azért nem mulasztott el belerúgni egyet a megbotlott riválisába.

Hirdetés

Egy felhasználói kérdésre válaszolva legalábbis Scott Herkelman, az AMD Radeon főigazgatója a Twitteren sietett leszögezni, hogy a közelgő Radeon RX 7000-es szériánál nem fogják a hírhedté vált 12VHPWR adaptert használni, vagyis az ő termékeiknél nem kell az RTX 4090-nél látottakhoz hasonló leolvadásoktól tartanunk.

Ez pedig vásárlói szemmel mindenképp megnyugtató, ami viszont a november 3-i bemutatót illeti, a várakozások szerint az AMD abban már követni fogja a zöldek példáját, hogy csupán az új generáció legerősebb kártyáit (egy ilyen lehetséges modell a Radeon RX 7900 XT) mutatja majd be, míg a nagyközönség számára érdekesebb közép- és belépő szintű vasak csak valamikor jövőre érkeznek meg.

Akárhogy is legyen, a 12VHPWR csatlakozó miatt már biztosan nem kell aggódnunk, s remélhetőleg máshol sem kerül majd homok a gépezetbe.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.