Hirdetés

Az AMD-nek beszólva ünnepli a Game Ready Driver születésnapját az Nvidia



|

Az Nvidiánál iszonyú mennyiségű munkaórát ölnek a driverek tesztelésébe, melynek kapcsán nem bírták ki, hogy ne szúrjanak oda az AMD-nek.

Hirdetés

A videokártyákban és az autókban az a közös, hogy mindegyik csak annyira lehet jó, amennyire a sofőr, vagyis a driver engedi, hiszen a nyers erő vajmi keveset ér, ha a játékok futtatásáért felelős szoftver nem végzi megfelelően a dolgát.

Az Nvidia Game Ready Driver programja most ünnepli a hetedik születésnapját, a zöldek pedig ennek apropóján egy videóban dicsekedtek el az illesztőprogramok mögött álló iszonyatos mennyiségű teszteléssel, s közben még az AMD-be is belerúgtak egyet.

A filmből kiderül, hogy 2021-ben az Nvidia szédületes 1,8 milliárd órát töltött a driverek tesztelésével, átlagosan pedig akár napi 1000 próbát is elvégeznek a különböző hardveres konfigurációkon. Az AMD gyakorlatára való utalás pedig annak kapcsán hangzik el, hogy a zöldek sosem adnak ki béta szoftvert (ami egyébként nem mindig volt így):

"Mivel a Game Ready Driver Program és a minőségre vonatkozó ígéretünk mindezen a munkán alapul, nem adunk ki gyenge minőségű béta drivereket minimális teszteléssel, nemhogy több, egymásnak ellentmondó béta drivert, amelyek különböző fejlesztői iparágaktól származnak, és különböző játékokat és termékeket támogatnak, összezavarva az ügyfeleket."

A kommentszekcióban természetesen azonnal beindult a harc, hogy az Nvidia vagy AMD driverei-e a jobbak. Van, aki azt állítja, hogy neki már két kártyája is meghalt a zöldek illesztőprogramja miatt, mások pedig a GeForce-ra esküsznek a Radeonról való váltás után. Az Nvidia mindenesetre azt mondja, hogy a legújabb Game Ready Driverek már több mint 25 millió kódsort tartalmaznak, ami egy modern harci repülő repülési rendszerének összetettségével vetekszik.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak az AMD és az Nvidia drivereivel kapcsolatban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.