Hirdetés

Az ASUS megvillantotta az első SSD-jét



|

1TB-os tárhellyel támad a PCIe 4.0-s ROG Strix SQ7, de vannak még kérdőjelek az újdonság körül.

Hirdetés

Az ASUSTek Computer, vagyis ismertebb nevén az ASUS igyekszik minél szélesebb területet lefedni a számítástechnikai eszközök piacán,  így sok egyéb mellett videokártyákat, perifériákat és akár komplett laptopokat is vásárolhatunk a tajvani gyártótól, nem is beszélve a tabletekről és az okostelefonokról.

Az SSD-k eddig kimaradtak a repertoárból, ám valószínűleg nem kell sokat várnunk, hogy változzon a helyzet, a vállalat ugyanis nemrég belengette az első ilyen termékét.

Hirdetés

A ROG Strix SQ7-et az ASUS gamer almárkája, a Republic of Gamers Facebook oldala villantotta meg egy fotós poszt formájában. A képről csak annyi derült ki, hogy egy 1TB-os M.2 PCIe Gen4 NVMe SSD-ről van szó, feltehetően grafén vagy alumínium hőelosztóval, és persze az elmaradhatatlan ROG-logóval.

Megválaszolásra vár a kérdés, hogy az 1TB-os verzión túl kapunk-e más opciókat, vagy integrált hűtőbordákkal ellátott változatot. Ezeknél is fontosabb viszont, hogy mennyit kérnek érte, s hogy mikor dobják piacra a tajvaniak.

Minderre leghamarabb a tajpeji Computexet megelőző Republic of Gamers eseményen kaphatunk választ, amit "Boundless" azaz "Határtalan" címmel harangozott be az ASUS. A műsor május 17-én, közép-európai idő szerint délután 3 órakor veszi kezdetét, és ezen a YouTube-streamen keresztül lehet majd figyelemmel kísérni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.